Kadlót Nikolett naplója
2015. augusztus 4. kedd

Most jut eszembe, hogy nem meséltem még Pupiliről. Régóta gyűlnek a történeteim erről az örökmozgóról, s már itt az ideje, hogy egy részüket megosszam veletek is. Pupili egy jóbarátom, aki a szobánkban lakik a kanapén. Igen, egy kanapé elég neki, meg két tálkája van. Na jó, sok-sok játéka és fadarabja is akad, de azokat csak akkor vesszük elő, ha annak van itt az ideje. Ő igencsak érzékeny lény, de nagyon okos is. Ha valamit megtanul, akkor azt nem felejti el. Tud már például trükköket, amiket más négylábúak nem. Nagyon kitartó, így gyakorlatilag lefáraszthatatlan, mint egy tartós elem. Jókat lehet vele labdázni, csak az a baj, hogy ő sosem tudja abbahagyni.

11794529_875813469173242_1024350965749487402_o

20150520_100832 (2)

Ha elfárad, mellém kuporodik a kanapén. Olyankor teljesen úgy néz ki, mint egy aprócska fahéjas kalács – tényleg aranyló fahéj színe van, csak az illata nem ugyanolyan. Pupilinek szeretetteljes kutyusillata van: éppen mint az apró kutyakölyköknek, csak szerencsére nála ez nagyobbacska korára is megmaradt. Egyébként is olyan kölyöklelkű: aki csak látja, rögtön rávágja, hogy milyen kajla. Jó, hogy ilyen, csak kevesebbszer lophatna el zoknikat, papucsokat és szemétbe dobott papírzsepit; nem kellene bárkire ugrálnia örömében, s jó volna, ha nem kóstolna meg minden érdekes dolgot a parkban, amit talál.

Jpeg

De mindent egybe vetve Pupilivel kaland az élet. Ha ő nem lakna velünk: más szemmel tekintenénk a parkra. Nem tudnánk, melyik a legjobb domb szemlélődésre, s nem ismernénk egy csomó kedves kutyabarátot és ebtársaikat sem, akikkel esténként megoszthatjuk kedvenceink legújabb csínytevéseit. Ő igazi személyi edző, aki garantáltan gondoskodik a napi mozgásigényünkről, s az étkezéseinket is szakértő figyelemmel felügyeli. Még dolgozni is segít, ha kell.

20150511_122420

Mostanában még a napom is jobban indul, ugyanis amint észreveszi, hogy ébren vagyok: farokcsóválással, s kedvesen forgolódva üdvözöl – mintha én lennék a felkelő Nap, aki ráragyog. Persze utána rögtön kéri a reggelijét, s ki kell vinni sétálni, de hát ilyen örömteli üdvözletet kívánok mindenkinek reggelente, garantáltan jobb, mint a kávé vagy a kakaó!