Beadási határidő: 2015. szeptember 1.

2015 a Fejlesztés Európai  Éve. Ez alkalomból az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az ARC pályázatot hirdetett „Te hogyan tennéd jobbá a világot?” címmel. Napjainkban mintegy 2,3 milliárd ember él súlyos szegénységben: 850 millióan nem jutnak elegendő élelemhez, 780 millióan egészséges ivóvízhez; 61 millió gyerek nem jár iskolába; 1,5 milliárd ember él fegyveres konfliktus sújtotta területen.

Az Európai Unió a világ messze legjelentősebb adományozója. Az EU-nak köszönhetően ma 70 millióval több ember jut tiszta ivóvízhez, 14 millióval több gyerek járhat általános iskolába, 18 millióan kaptak védőoltásokat, 24 millió ember kezdhetett el gazdálkodni.

A pályázatban feltett kérdés elsősorban a fejlődő világ problémáira keres megoldásokat. A legjobb 35 alkotásból plakát kiállítást rendeznek a szervezők 2015 októberében, a Millenáris Parkban, az Európa Pont mellett. A legjobb 3 pályamű díjazásban részesül. Az első helyezett egy 2 személyes, 4 napos brüsszeli utazást nyer, a második egy 80 000 Ft értékű, a harmadik pedig egy 50 000 Ft értékű MédiaMarkt vásárlási utalványt.

A pályázattal és kiállítással arra szeretnék a kiírók felhívni a figyelmet, hogy a szegénység kialakulásáért, illetve annak felszámolásáért mindenki felelős, függetlenül a földrajzi távolságtól.

„Gondolkozz, és plakátodon mondd el, te mit tennél! Mit tudsz változtatni a gondolkodásodon, napi rutinodon, életmódodon? Mit kéne tennünk nekünk, európaiaknak? Milyen ötleted van, hogyan lehetne véget vetni az éhezésnek, a fegyveres konfliktusoknak, hogy ne kelljen tömegeknek elhagyniuk otthonaikat? Hogyan juthatnának többen ivóvízhez, orvosi ellátáshoz, oktatáshoz?” /részlet a pályázati kiírásból/

A pályázati kiírás további részletei, a pályázás módja és feltételei a www.arcmagazin.hu oldalon olvashatók.

europa

A pályázatokat 2015. szeptember 1-jéig várják a szervezők.

www.arcmagazin.hu

www.facebook.com/arcmagazin

http://ec.europa.eu/hungary/events/20150722_arc_event_hu.htm