kutyus
Boncsér Orsolya nem titkos naplója

2015. szeptember 11.

Azt gondoltam, semmilyen eget rengető dolog nem fog történni az alatt az egy hét alatt, amíg nem titkos naplómat írom.

Ma például úgy terveztem, hogy az esőről, és a magasságkülönbségből fakadó esernyő-megosztási nehézségekről írok. Ehelyett Lejkáról fogok írni (aki a kutyánk), a családunkról (ami kicsi, de aranyos), és arról, hogy milyenek vagyunk.

Lejka a kutyánk. Fajtáját tekintve selyem snapsz és nagyon puha a szőre. Óriási szemeinek adottságait tökéletesen kihasználja, ahogyan minket is. 12 éves elmúlt és szívbeteg. Vannak rigolyái, mint bármilyen hasonló korabeli hölgynek, de igazából így szeretjük. Szóval Lejkát lepasszolhatnánk, de nem tesszük, mert szeretjük, és felelősséggel tartozunk érte. Ha nem lehetne élni vele, akkor mi sem tennénk.

Van 1 db gyerekünk. Lehet, hogy egyszer lesz még egy. Ezt nagy biztonsággal nem lehet kizárni. Az már kiderült, hogy az egy darab gyerek nagyon kedves és kezelhető. Sosem firkálja össze a falakat, nem zúz le elektronikai berendezéseket. Köszön a néniknek és a bácsiknak a lépcsőházban, az utcán. (Ez persze nem jelenti azt, hogy később nem fog hangosan zúzós zenét hallgatni. De az nem holnap lesz.) Sosem szaladgál este 8 után, mert az alattunk lakó morcos néniről tudja, hogy nem örül neki. Óriási szemeinek adottságait ő is tökéletesen kihasználja, ahogyan minket is.

Vagyunk mi ketten. Szeretünk főzni, együtt és külön-külön is. Mi is elég rigolyásak vagyunk. Ezt önzetlenül elnézzük egymásnak, de azért nem árt, ha van életterünk. Nem szeretjük a koszt, de hajlamosak vagyunk rendetlenséget csinálni….utána pedig rendet rakni. Mindketten sokat dolgozunk. Szeretjük a munkánkat…és egymás munkáját is (meg egymást is). Nem szervezünk házibulikat, de azt a gyerek előtt sem tettük.

Én elég fázós vagyok. A kezem, lábam, orrom 30 fok alatt lehűl, ezért minden nap forró fürdőt veszek (nyáron is). Enélkül nem tudom – ill. nem annyira szeretném – elképzelni az életemet.

Ma estétől a fenti adottságokkal rendelkező csapat albérletet keres. A szituáció már jól ismert: vagy a gyerek vagy a kutya a kizáró ok. Szóval az ideális az lenne, ha ezt most elolvasná valaki, akinek egy van egy 3 vagy 2,5 vagy 1+2 fél szobás lakása kiadó. Lehetőleg a II. kerületben vagy annak szomszédságában (I.,XII.), hogy az óvodát könnyen elérhessük. Ez nagyon fontos, mert mindig rohanunk, és nem tudunk korán kelni.

Készítettem egy listát, azokról az utcákról, amelyekben már laktam: Kalapács utca, Neptun utca, Fecske utca, Harkály utca, Hertelendy utca, Márvány utca, Akácfa utca, Róna park, Batthyány utca, Iskola utca. Szóval nagyon szeretnék már hosszú távra tervezni.

Köszönöm a figyelmet.