Bemutatkozás

Mi a Csodaceruza? A folyóirat 15 éve működik, kortárs írók és illusztrátorok részvételével, a lap célkitűzése a minőségi gyermekirodalom eljuttatása a gyerekekhez. A nyomtatott kiadvány mellett számos interaktív program is kapcsolódik az olvasásnépszerűsítéshez: például a Szerkesszük együtt a Csodaceruzát program, melynek keretében a gyerekek maguk és részt vehetnek az újságkészítésben. A Csodaceruza szerkesztősége szívesen tesz eleget a meghívásoknak, számos magyarországi és határon túli településen személyesen is találkozhattak az újsággal a gyerekek. A Csodaceruza miniszteri elismerésben (2005), az Animus kiadó Aranyalma-díjában,  az IBBY magyar szekciójának díjában (2011) részesült.

Kik vagyunk?  

csillafoto

Sándor Csilla szerkesztő, lapalapító Tanítói és bölcsész képesítéssel egy tankönyvkiadónál évekig dolgozott szerkesztőként. A Csodaceruza magazin és a Magyar Gyermekirodalmi Intézet alapítója. Számos projektben vett részt, melynek célja a minőségi gyermekkönyvek és illusztrációk népszerűsítése. A Csodaceruza magazin alapításáért Aranyalma-díjat, illetve az IBBY magyar szekciójának Az Év gyermekkönyve díját vehette át. Jelenleg egy 7 éves kislány édesanyja.

wittmann_ildi

Wittmann Ildikó szerkesztő, projektkoordinátor Pedagógusi és újságírói képesítéssel rendelkezik, 2004 óta jelennek meg cikkei a Csodaceruzában, a gyermekirodalom.hu internetes oldalon, valamint egyéb szakmai folyóiratokban. Több hazai és nemzetközi olvasásnépszerűsítő projekt szervezésében és lebonyolításában vett részt. A Magyar Gyermekirodalmi Intézet alapító tagja.

elsosok

Elérhetőségek:

email: csodaceruza@gmail.com; mgyintezet@gmail.com