Kiosztották a 2011-es Év Honlapja díjakat: a Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat közös pályázatán idén huszonöt nevezési kategóriában, többek között az egészségügyi, a kulturális, a kormányzati és az internetes kereskedelmi portálok versenyében „csaptak össze” a honlapok.

Az idén tizedik születésnapját ünneplő versenyre 314 pályázat érkezett be. A szakmai zsűri 25 kategóriában osztott ki díjakat. Az értékelésnél súlyozott pontszámmal vették figyelembe a kategóriának megfelelő tartalmat. A honlapok vizuális megjelenése, a könnyű áttekinthetőség, az innovatív tartalmi, formai, és programozástechnikai megoldások, a látogatókban keltett összbenyomás és az interaktivitás pedig az általános szempontok közé tartoztak – olvasható a pályázat hivatalos internetes oldalán (azevhonlapja.hu).
A zsűri különdíjjal jutalmazta azokat a honlapokat, amelyek az adott kategóriában holtversenyben alulmaradtak, a kategóriájukban kiváló honlapokat pedig minőségi díjban részesítette.
A művészek és közszereplők honlapjai közül Palya Bea előadóművész Minden mozdul mégis teljes a nyugalom honlapja került ki győztesen. A kormányzati honlapok versenyében a magyar kormány új egységes kormányportálja, az E-kereskedelem kategóriában a Libri.hu – Online Könyvbirodalom lett a nyertes.
Kultúra kategóriában a Kodály Központ honlapja kapott díjat, az önkormányzatok és települések kategóriájában pedig az Alakítsd kedvedre Győr honlapját! nevezték meg győztesnek az ítészek. Az egészségügyi portálok közül a KamaszPanasz.hu győzött, a média kategóriában a Femina.hu portál lett a befutó. A Facebook közönségdíjat pedig a Könnyűhitel.hu portál kapta. (MTI)