A Baptista Szeretetszolgálat idén is megszervezi karácsonyi Cipősdoboz-akcióját december 1. és 19. között, a tavalyi programnak köszönhetően több mint 22 ezer rászoruló gyermek kaphatott „örömszerző” ajándékot.

A segélyszervezet országosan 100 gyűjtőponton, több mint 3000 önkéntes segítségével várja a cipősdobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket karácsonyig eljuttat a rászoruló gyerekekhez.
Révész Szilvia, a szolgálat kommunikációs igazgatója az adományozás menetéről elmondta: a dobozokba olyan ajándékokat várnak, „amelyeknek mi magunk is örültünk volna gyermekként”.
„Ennek a programnak a célja nem a szükségletek kielégítése, hanem az örömszerzés. Kérjük, hogy egy doboz egy gyermek részére tartalmazzon ajándékokat, majd a dobozokat csomagolják be és írják rá, hogy milyen korú és nemű gyermeknek szánják” – emelte ki az igazgató.
Idén a cipősdobozok gyűjtésén kívül több kapcsolódó programmal is készülnek a szervezők. December 6-án a Fővárosi Nagycirkuszban Cipősdoboz Mikulás-ünnepséget rendeznek, 13-án pedig jótékonysági vacsorára kerül sor, amelynek keretében a Magyarországon akkreditált nagykövetek nyújtják át országaikra jellemző cipősdobozaikat a rászoruló gyerekek képviselőinek. December 16-án Malév Cipősdoboz-járat indul Marosvásárhelyre, így 2000 doboz ajándék juthat el Böjte Csaba árváihoz, a 19-i zárónapon pedig koncertet rendeznek a Budapest Sportarénában, ahol számos ismert előadó mellett fellép a Magyar Rádió szimfonikus zenekara is.
Idén először csütörtöktől hívható a 1355-ös Cipősdoboz-adományvonal: egy hívással egy doboz ajándék célba juttatását támogatja a felajánló.
Első alkalommal 2004-ben hirdették meg a mozgalmat Magyarországon, már akkor számos vezető politikus, művész és közéleti személyiség csatlakozott hozzá. A szervezők bíznak abban, hogy idén is folytathatók a korábbi hagyományok és kiszélesedhet az adakozók köre.
Weiss Fanni hallássérült modell is a program mellé állt és jelnyelven bíztatott mindenkit a jótékonykodásra. Az idei év első ajándékdobozát ő készítette el, amely egy pécsi 10-12 éves kisfiú karácsonyfája alá kerül majd.
A leadási pontok helyszíneiről és nyitvatartásáról a ciposdoboz.hu címen tájékozódhatnak az érdeklődők.