2015. október 17., szombat, 10-13 óra

Deák17 Galéria, Budapest
Deák F. u. 17.

deakSzeptemberben indult útjára programsorozatban hónapról hónapra új nemzet kultúrája kap bemutatkozási lehetőséget. A mesék, animációs filmek, színházi eladások, gyermekjátékok és közös beszélgetések által a programon résztvevő gyerekek (nemzetiségiek, külföldiek és magyarok egyaránt) lehetőséget kapnak új kultúrák megismerésére, látókörük szélesítésére.

A „Világjáró Gyerekek Klubjának” ajtaja mindenki előtt nyitva áll, aki szeretne új kultúrákat megismerni. A házigazda nemzet gyermekeit szeretettel invitálják meg a programra, ahol ők maguk is megismertethetik társaikat kedvenc, nagyszüleiktől és szüleiktől tanult autentikus játékukkal.

A program valamennyi nemzet gyermekei és családjai számára INGYENES!
Szombaton az útleveledet nyugodtan otthon hagyhatod, de egy útitársat mindenképp hozz magaddal! Hogy miért? Mert októberben a lengyel mesékkel, játékokkal és kultúrával ismerkedünk!

Program

10.00-10.30: Ismerkedés Lengyelországgal – Utazd körbe Lengyelországot és tanuld meg a leghasznosabb szavakat!

10.30-11.00: Válogatás a híres-neves lengyel animációs filmekből –  Ismerd meg Lolka és Bolka, valamint A találékony kisfiú kalandjait!

11.00-13.00: Múzeumpedagógiai foglalkozás –  Készítsd el saját taumatrópodat és pecsétedet, vagy ébreszd fel a híres az alvó hadsereget!

Együttműködő partner:  a budapesti Lengyel Intézet