Illusztrálni szeretnél, de pályakezdő vagy diák vagy? Kapcsolódj be nemzetközi programunkba!

A BoekieBoekie holland gyerekmagazin 2016-ban ünnepli a 25. évfordulóját.

A lapszámokban egy-egy klasszikus gyermekirodalmi témát, jól ismert mesét dolgoznak fel fiatal alkotók, friss szemlélettel. A 100. lapszám, amely jövő márciusban jelenik meg, kicsit más lesz, mint a többi. Ugyanis a Csodaceruza magazinnal együttműködve lehetőség nyílik arra, hogy magyar alkotók is bekapcsolódjanak a munkába. A 2016. márciusában megjelenő 100. lapszámhoz várják magyar alkotók munkáit is.

A téma: Jules Verne regényei; a lapszám címe: Naar de Maan / Holdraszállás

theamazingadventuresofjulesverne-1249x1280

A Boekieboekie ünnepi számában Verne regényeinek verses reflexiói lesznek olvashatóak, ezekhez készülhetnek illusztrációk. A szervezők egy holland versszöveget, amely Verne egyik regényét dolgozza fel, magyarra fordíttatnak, illetve egy magyar alkotó is ír Verne-adaptációt – ezekkel lehet majd az illusztrátoroknak dolgozni.

18 év feletti diákok vagy öt éven belül művészeti diplomát szerzett fiatalok jelentkezését várjuk. A pályaművek minimum 5 műből állhatnak, az adott szöveghez kapcsolódva.

Képek mérete: egyoldalas: 280 x 210 mm, (álló); dupla oldal: 285 x 420 mm (fekvő)

Technika: tetszőleges kézi technika

Nevezési díj: 20 euró

A nevezési díj magában foglalja a BoekieBoekie magazin egy korábbi példányát, valamint részvételi lehetőséget ad egy 2015. novemberében Budapesten megrendezendő workshop-hétvégére, amelyet a Boekieboekie alapító-szerkesztője, Jet Menhro tart.

Lehet 2015 novembere után is jelentkezni; ekkor a workshopon való részvételre nem lesz lehetőség. Az illusztrációs pályaműveket a Boekieboekie szerkesztőségének 2016. január 15-ig kell eljuttatni WeTransferen keresztül.

A pályázaton résztvevők munkái szerepelhetnek a nemzetközi ünnepi BoekieBoekie-lapszámban, képeik szerepelhetnek a Boekieboekie kiállításain és elnyerheti a Start Award díjait:

A Start Award fődíja: 750 euró

A gyerekzsűri díja: 500 euró

2. díj: 350 euró

3. díj: 250 euró

Közönségdíj: 100 euró

Kedvet kaptál a munkához, de még további kérdésed van? Írj nekünk: mgyintezet@gmail.com