Csala Sándor grafikus, illusztrátor nemcsak műveli a szakmáját, hanem tanítja is a fiatalabb generációt. Plakátokat, illusztrációkat készít, többek között a Történetek Naszreddin Hodzsáról című mesekönyvet is ő illusztrálta. Munkái nagyon ötletesek, meghökkentőek, képesek arra, hogy kizökkentség a nézőt, alkotásai gondolkodásra inspirálnak. A Csodaceruza legutóbbi számában is megtalálható a munkája. 

 

Mi jut eszedbe erről a szóról: gyerekújság?

A gyerekújságról egy sokszínű, tartalmas, a gyerekek értékrendjét jó irányba formáló, ugyanakkor szórakoztató magazin jut eszembe.

 

Milyen gyerekkori emlékeid vannak a gyerekújságokról?

Élénken él emlékeimben a Kockás képregény újság, a Hahota, a Dörmögő Dömötör, a Robur, a Rejtő képregény füzetek, Zórád Ernő képregényei és kedvenc újságom az Alfa, melynek megjelenését mindig izgalommal vártam. Igen nagy élmény volt Timár György zseniális fordításában olvasni az Alfában megjelenő Asterix képregényeket, melyek így szellemesebbek voltak az eredetinél. Máig emlékszem milyen öröm volt egyik-másik, frissen megjelent lapot észrevenni az újságárusnál, megvenni, és lapozgatni. Volt miből válogatni.

 

Miért ajánlod a Csodaceruzát a gyerekeknek?

Mert egy minőségi, tartalmas gyermekirodalmi folyóiratban a versek, mesék olvasása mellett gyerekkönyvekről, kiváló írókról, illusztrátorokról, gyerekirodalmi eseményekről is olvashatnak. Mindemellett kortárs illusztrátorok munkái, színezők és játékok is találhatóak az újságban.

 

Köszönjük mindenkinek a megosztást!
Az újság megrendelhető a www.csodaceruza.hu oldalon!

Nézd meg galériánkat, melyben még több alkotó ajánlja a Csodaceruzát!

csi