Bemutatjuk a Csodaceruza magazint:

A Csodaceruza magazin segít abban, hogy az 5-10 éves gyerekek még fogékonyabbak legyenek, nyitott szemmel és tudatosabban járjanak a világban.

A folyóirat friss szemléletű, a klasszikus értékek és a kortárs dizájn ötvöződik benne, felkelti a gyerekek kíváncsiságát a nekik szóló tartalom iránt. Eddig 12 lapszámunk jelent meg ebben a formában.

Csodaceruza: a legjobbat a gyerekeknek!

Kampányunk célja, hogy azokhoz a gyerekekhez is  eljusson a magazin, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy megvásárolják.

Ehhez kérjük a Te segítséged.

Ezen az oldalon tudsz támogatni bennünket!
https://www.indiegogo.com/projects/csodaceruza-a-legjobbat-a-gyerekeknek#/story

ovi1

Mit kérünk és mit adunk?

15.000 USD-t, azaz körülbelül 4.000.000 forintot szeretnénk gyűjteni, és a következő dolgokra tudnánk fordítani a befolyó összeget:

megkapná a lapot 2000 gyerek Magyarországon akár a legeldugottabb helyen is, ezáltal sok gyerek találkozhatna olyan folyóirattal és programmal, ami pont nekikészül, de a körülményei miatt nem tud másképp hozzájutni;

szerzőinket és illusztrátorainkat „házhoz vinnénk”,  aktív résztvevői lennének ennek a programnak: az ő segítségükkel kipróbálhatják a gyerekek, hogy hogyan készül a Csodaceruza magazin;

– támogatóink (akár Te is) speciális Csodaceruza-ajándékokhoz jutnak: ajándék lapszámokhoz, táskákhoz, kiegészítőkhöz, amelyeket lapunk illusztrátorai terveznek és készítenek.

Legyél te is részese a jó ügynek!

Minden egyes alkalommal, amikor  egy gyerek  Csodaceruza-lapszámot vesz a kezébe, láthatjuk, hogy a lap életre kel: megnézi az illusztrációkat, nevet a vicceken, felolvassa a verseket… Szóval egyből pozitív visszacsatolást kapunk tőle. A szülők és a tanárok gyakran visszajeleznek, hogy mennyire boldoggá tettük a gyerekeket a lappal. Jó visszajelzéseket kapunk illusztrátoroktól, grafikusoktól és más szakmabeliektől. Gyakran el is hozzák a munkáikat, hogy felhasználhassuk a lapban. Sokan közülük kitartanak mellettünk és a lap mellett, számíthatunk rájuk.

Amit csinálunk, az a küldetésünk.

A mi fontossági listánk első helyén a minőségi megjelenés áll, mind vizuális, mind tartalmi szempontból.

Ebben nem kötünk kompromisszumot.

Ez jár a gyerekeknek, és nekünk az a dolgunk, hogy ezt megadjuk nekik.

gyongyos12

Azt tapasztaljuk, hogy egyre több és több olyan gyerek van, akinek élményt jelenthetne egy gyereklap olvasása, azonban nincs lehetősége arra, hogy találkozzon vele.

A gyerekek mindig ki vannak szolgáltatva a felnőtteknek. Ha bármikor hallasz olyan történetet, ahol felnőttek nehéz helyzetbe kerülnek, mert nincs munkájuk, vészesen kevés a jövedelmük, vagy nincs lehetőségük tanulni, mindig gondolj arra, hogy érintheti mindez a gyerekeket.

A nehéz sorban élő gyerekek aligha lesznek a Csodaceruza előfizetői. Akkor sem, ha éppen van mit enniük otthon és rendesen járnak iskolába. Még mindig kevés gyerek részesül abban az élményben, hogy a kultúra egy szelete csak nekik készül.

Sok helyen voltunk már, úgyhogy ez alapján elmondhatjuk: olyan apróság,  mint a mi Csodaceruza magazinunk, új világot nyit ki a gyerekek számára. Mindenkinek szüksége van művészetre és minőségre a harmonikus élethez, akárhány éves és akármilyen körülmények között él.

A segítségeddel ez most valóra válhat.

Hogyan is működünk?

De miért nem elég, hogy az előfizetőink fedezzék minden kiadásunkat? Miért nem jótékonykodunk abból, amink van?

Engedd meg, hogy beavassunk abba, hogyan működünk.

Nagyon hálásak vagyunk az előfizetőinknek. Nekik köszönhető, hogy még mindig megjelenik az újság.

Ugyanakkor hiába adunk el minden egyes példányt, a bevételünk akkor sem lenne elég ahhoz, hogy a kampányban kitűzött céljainkat megvalósíthassuk.

Egyetlen lapszámunk 650 Ft-ba kerül (ez nagyjából 2,2 USD).

Hogy megtöltsük tartalommal, hogy kifizessük az illusztrátort, a tipográfust, a tördelőt, a jogdíjakat, a fordítás költségét… Aztán pedig kinyomtatni és kipostázni az előfizetőknek a lapszámot: jóval többe kerül ennél.

Így hát nagyon sok munkát mi magunk végzünk: mi szerkesztjük az újságot, mi fizetjük a saját pénzünkből az internet- és villanyszámlát és minden mást, mi cipeljük az újságokat egyik helyről a másikra. Mi gondoskodunk az előfizetőkről: mi rakjuk a borítékokba az újságokat, mi címezzük meg, mi visszük a postára, mi válaszolunk az emailekre, mi frissítjük a honlapot.

Nagyon sok művész ajánlja fel nekünk a munkáját, hogy segítsen. Szívesen honorálnánk a tehetségüket.

Hogyan segíthetsz?

Mostmár bizonyára nagyon szeretnél segíteni.

Épp a legjobb helyen vagy ahhoz, hogy támogass bennünket adományoddal.

Adományodat köszönjük, és szeretnénk mi is meghálálni egy-egy apró ajándékkal.

Nézd meg ajánlatainkat, hogy eldönthesd, milyen összegben szeretnél bennünket támogatni.

Keresd lapszámunkat, nézd meg honlapunkat: www.csodaceruza.hu, csatlakozzFacebook-oldalunkhoz, hogy értesülj híreinkről. Honlapunkon egyben a kampány híreiről is beszámolunk, így nyomon követheted, hová jut lapunk a te segítségeddel.

Mi a helyzet akkor, ha szeretnél nekünk segíteni, de nem tudsz adakozni?

Mi annak is nagyon örülünk és még így is nagyon sokat tudsz segíteni:

–  Szólhatsz a barátaidnak (kisgyerekes szülőknek, tanároknak, nagyszülőknek), hogy fizessenek elő a magazinunkra!

–  Szólhatsz az ÖSSZES barátodnak arról, hogy kampányolunk ezen az oldalon és adakozhatnak!

–  Rendszeresen látogathatod a weboldalunkat és a Facebook-oldalunkat és lájkolhatod, megoszthatod az ott megjelenő tartalmakat. Ez is óriási támogatás és megerősítés számunkra.

Ilyen egyszerű ez.