Fotó: http://www.weeg.hu

Kiadóvezetőkkel, főszerkesztőkkel, újságírókkal találkozhatnak az érdeklődők a Sajtófesztiválon, amelyet immár hatodik alkalommal rendeznek meg szombaton Budapesten, a Vörösmarty téren, ahol színes programokkal is várják a közönséget.

Több mint 40 standon csaknem valamennyi hazai lapkiadó bemutatja kiadványait – mondta el Fári István főszervező az eseményt beharangozó szerdai budapesti sajtótájékoztatón.
Kovács Tibor, a rendezvényt szervező Magyar Lapkiadók Egyesületének elnöke közölte: a nyomtatott sajtótermékek olvasását kívánják a rendezvényen népszerűsíteni.
A nyomtatott sajtó funkciója a jövőben meg fog változni; a megújulás motorja pedig a fogyasztói szokások megismerése – fűzte hozzá.
Győri Adél, a Millward Brown Hungary vezető tanácsadója elmondta: a 25 ezer 15 évnél idősebb ember megkérdezésével készült Nemzeti Olvasottság Kutatás 2011-es adatai szerint minden korosztály olvas újságokat és magazinokat, a lapolvasók aránya stabilan 70 százalék fölött van valamennyi korcsoportban. A lapolvasók átlagosan közel négy lapnak olvasták az utolsó számát, a megkérdezettek átlagosan 10 féle lapot olvasnak egy évben.
A 15 és 19 év közötti korosztály a legnagyobb arányban az ingyenes programmagazinokat és az ifjúsági lapokat olvassa, a 20-29 éves korosztályban az első helyen szintén a programmagazinok, a másodikon pedig a sztármagazinok állnak. A két korosztály leginkább a filmek és a könnyűzene iránt érdeklődik, és előtérbe kerültek az életmóddal kapcsolatos témák is.
Sipos Dávid Günther, az MTVA szerkesztő riportere elmondta: az eseményen a résztvevők az MTVA riportereivel és műsorvezetőivel is találkozhatnak, akikkel a vállalkozó szelleműek interjút is készíthetnek. Az elkészült interjúkat DVD-n haza is vihetik a közönség soraiból kikerülő riporterek.
A Vörösmarty téren délelőtt a gyermekeknek szóló műsorokkal, délutántól pedig koncertekkel is várják az esemény látogatóit. Délután ismertetik a Te vagy az én emberem című pályázat eredményét. Az általános iskolákban meghirdetett pályázat résztvevői neves közéleti személyiségekkel készítettek interjút.