Kérjük, mutatkozzon be röviden, mikor indult illusztrátori/művészi pályafutása, milyen szakmai sikerekre büszke?

2003-ban végeztem Szegeden, rajz szakon, majd a Képzőművészeti Egyetemen kaptam vizuális nevelőtanár diplomát. Festészettel foglalkozom gyerekkorom óta, és 7 éve tanítom is gimnazistáknak a vizuális kultúrát. Saját művészetemben az olajképek mellett az akvarell a kedvenc technikám, sok festményemen szürreális mesevilág elevenedik meg, innen ered az illusztrációkhoz való vonzódásom is. Alkotásaim több egyéni és csoportos kiállításon is szerepeltek.

Mit jelentenek Önnek Lázár Ervin meséi, mi alapján választotta ki a mesét, amelyhez az illusztrációt készítette?

Sajnos a gyerekkoromból kimaradtak Lázár Ervin meséi, csak később,  felnőtt fejjel találkoztam velük. Nagyon különlegesnek találom történeteit, melyek a hagyományos meséktől annyira eltérő, sajátos világot teremtenek.

A népmesei hagyományokkal ellentétben, a hőseit új szerepkörbe, új helyzetekbe helyezi, és az ebből eredő komikum, meglepően nagy hatással van a mai kor emberére.

A számomra legkedvesebbet választottam az illusztráláshoz, a Szegény Dzsoni és Árnikát.

Az fogott meg a történetben, hogy olyan értékekről szól, amit mára sajnos sokan elfelejtettek. Arra késztet ez a történet, hogy gondolkodjunk el saját választásainkon, a felelősségről, arról, hogy a szeretet a legfontosabb érték és az egymásra figyelés. A csoda ma is létezik, csak kicsit másképpen. A szeretet olyan, mint a varázslat? Ettől válik ez a mese, a gyerekek, és a felnőttek számára is egyaránt időtlenné.

Mit tartott szem előtt illusztrálás közben, mi okozott nehézséget, illetve örömet munka közben?

Azt nem tudom, hogy mások olvasatában mit jelent, de az én értelmezésemben a Szegény Dzsoni és Árnika egy tündérmese. Az illusztrálásnál is a bennem megfogalmazódott és előttem megjelent mesehangulatot jelenítettem meg. Megfogott Árnika jelleme, tisztasága, leleményessége, képem főszereplőjének is őt választottam. Az átváltozást próbáltam megfogalmazni, a kacsa-ember  metamorfózis megjelenítése volt a célom, a vándorlás, és az út szimbólumaival kiegészítve.

Min dolgozik jelenleg, mik a jövőbeni tervei?

Éppen egy önálló kiállításomra készülök, ami Erdélyben, Gyergyószentmiklóson lesz.

A másik aktuális képzőművészeti munkám pedig, hogy kedves barátaim (Vedres Ferenc és Vedres-Nagy Ibolya) novelláit és verseit illusztrálom. Ennek a szerzőpárosnak már megjelent egy  kötete az én rajzaimmal. A közös munkánk sikere, és a közben kialakult barátság miatt dolgozunk együtt megint.