A budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a gyermekkönyvkiadók a Fogadó épületében állítanak ki, de a Jövő Háza kiállítótermeiben is sok a gyermekkönyv.
A Csodaceruza ajánlata:

A Trapp a könyvfesztivál egyik legszebb kiadványa. Trapp, a néhai Piccolo Cirkusz sztárja hirtelen az utcára kerül, és legjobb barátjától, Lilitől is elszakítják. Szerencsére egy tanyán befogadják őt, így lesz a Talált Állatok Osztályának lakója. Újdonsült barátainak sokat mesél korábbi kalandjairól, így ismerjük meg a cirkusz életét és szereplőit. Különös életutak, barátságok, szerelmek bontakoznak ki előttünk, és az állatok történeteit olvasva tipikus emberi jellemekre, problémákra, sorsokra ismerhetünk. És az unokájukért bármire hajlandó nagypapák titkára is fény derül… Szórakoztató, megindító, elgondolkodtató mese nem csak állatbarátoknak és cirkuszkedvelőknek.


Bátky András: Pipogya, a budapesti medve, Gyöngyösi Adrienn illusztrációval
Budapest, napjainkban. Láthatatlanná vált városi vadállatok élnek közöttünk. Békések, jobban félnek tőlünk, emberektől, semhogy megmutassák magukat. Pipogya, a kismackó az utcán sétálva egy nap felfedezi, hogy a láthatatlanság álcája már nem tökéletes – hiszen egy kisgyerek észreveszi őt! Aztán még egy! És még egy! Innentől kezdve az események gyorsan követik egymást. Gyerekek és állatok életreszóló barátságot kötnek, megalakul a VEST (Vadállat Embert Segítő Társaság – vagy inkább Városi Eső Sanyarú Tél?), összeismerkednek a titokzatos Aranykával, a manóval, és egy igen komoly küldetést kell végrehajtaniuk…

Aranysityak, szerkesztette Lackfi János, illusztrálta Molnár Jacqueline
Gazdag versgyűjtemény kortárs költők verseiből. A kötet egyik különlegessége, hogy a szerzők portréit is láthatjuk, Molnár Jacqueline ábrázolásában. Az egyes képek önálló képzőművészeti alkotások is egyben. A másik különlegesség, hogy Lackfi János a kötetben szereplő versek elé hangulatkeltő, nagyon élvezetes bevezetőket írt. A kötet legnagyobb érdeme ugyanakkor a költőké, akik verseikkel szerepelnek. A gazdag válogatásban 3 éves kortól kamaszkorig bőven találunk olvasnivalót, mindekinek szeretettel ajánljuk!

Nyulász Péter Miazmég című könyve a nagy sikerű Miazami folytatása. A találós kérdéseket tartalmazó kötetet Szalma Edit illusztrálta. Kicsiknek ajánljuk! (Móra Kiadó)

G. Szász Ilona – Szegedi Katalin: A Mindentvarró Tű, General Press Kiadó
Valamikor régen, dédanyáink idejében, a Borostyán utca egyik színes házában élt Málika, a híres varrókisasszony. Ruhaszalonja tele volt titokzatos gombokkal, fényes varrótűkkel, színes cérnákkal, gyöngyökkel és szalagokkal. Málika varrta a legszebb báli ruhákat kerek e világon! Segítője is akadt, Cérnácska Szabócska személyében, aki beleszeretett a lányba, és egy szép napon megkérte a kezét. Málika szíves-örömest mondott volna igent, de szavát adta édesapjának, hogy csak annak a felesége lesz, aki elhozza neki a Mindentvarró Tűt.
Vajon sikerül-e Cérnácska Szabócskának megtalálnia ezt a különleges varróeszközt? Számos veszedelem, megpróbáltatás és küzdelem árán el tudja-e hozni szerelmének a kért ajándékot? És egyáltalán: mire való a Mindentvarró Tű, és miért olyan fontos Málikának?
A szerelem erejéről és megejtő szépségéről szóló mesét Szegedi Katalin díjnyertes illusztrátor finom vonalú, részletgazdag illusztrációi varázsolják gyönyörű könyvvé.
Jean-Philippe Arrou-Vicnod, Olivier Tallec: Liza és Micsoda a strandon, Vivandra Kiadó
Liza imád kergetőzni, duzzogni, parancsolgatni. Micsoda, a kutyája pedig legszívesebben szunyókál, papucsot rágcsál és rosszalkodik… Velük egy pillanatig sem unatkozhatsz!