A Gumball csodálatos világa, a Turner Broadcasting Londonban működő európai stúdiójának debütáló sorozata, amely már ez idáig is nagy elismerésnek örvendett, új trófeával gazdagodott: ezúttal a rangos Annie-díjjal jutalmazták a gyermekeknek szóló legjobb animált televíziós alkotás kategóriájában.

Az 39. Annie-díjkiosztó ünnepségre február 4-én, szombaton került sor a Los Angeles-i UCLA Royce Hall épületében. A Gumball csodálatos világa az egyik legélesebb versenyt produkáló kategóriában végzett a rendkívül erős mezőny élén, olyan címeket utasítva maga mögé, mint A Madagaszkár pingvinjei, a Kung Fu Panda vagy a Fan Boy és Chum Chum.

Az Annie-díjjal immár igazi mesterhármast tudhat magáénak a sorozat a 2011. májusi indulása óta. Elsőként 2011 júniusában az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon díjazták a Gumball csodálatos világát a Cristal-díjjal.  A show ezután 2011 novemberében a British Academy Children’s Awards (gyerek-BAFTA) két díját is elnyerte a legjobb animáció és a legjobb író kategóriában.

Az a tény, hogy a Gumball csodálatos világa három ilyen neves fesztiválon is sikert aratott, bizonyítja, hogy a vegyes technikával készült (2D, 3D és élőszereplős) sorozat, a mögötte álló kreatív megoldások, valamint a gyártás során felhasznált innovatív eljárások komoly elismerést szereztek maguknak az iparágban.

A Turner Broadcasting londoni stúdióját Daniel Lennard, az Original Series & Development alelnöke vezeti, aki a Cartoon Network saját gyártású és teljesen saját tulajdonú sorozatainak fejlesztéséért felelős. Daniel a Gumball csodálatos világa vezető producere, és a sorozat születése óta mindenben támogatta Ben Bocquelet ötletgazdát és a show létrejöttét. Hamarosan elkészül a Gumball csodálatos világa második évadja is.

A Gumball csodálatos világa az Elmore különös és csodálatos városában élő tizenkét éves Gumball és nem éppen mindennapi családja történetét meséli el. A szereplők sem mondhatók hagyományosnak: Gumball legjobb barátai az iskolában egy Tyrannosaurus rex, egy földimogyoró-pompomlány és egy banán.

Michael Carrington, a Turner Broadcasting vezető tartalomigazgatója a következőképpen fogalmazott: „Rendkívül izgalmas és megtisztelő, hogy a Gumball csodálatos világával ilyen sikereket értünk el.  Az idei Annie-díj elnyerése a hab a tortán: a Gumball csodálatos világának sikerén rendületlenül munkálkodó Cartoon Network Europe, valamint partnereink, a Dandelion Productions, a Boulder Media és a Studio Soi számára is mindörökké emlékezetes pillanat marad.”