A Naphegy Kiadó játékot is kínál a népszerű Böngésző-sorozat mellé.
A 72 kártyából álló memóriajáték kártyáin a sorozat legnépszerűbb figuráival találkozhatnak a játékosok.
A Böngésző memóriajáték abban különbözik más memóriajátékoktól, hogy a párokat alkotó kártyákon a képek nem teljesen egyeznek meg, hanem ugyanazt a szereplőt kis eltéréssel, kicsit más helyzetben ábrázolják. Ez egy nehezített játék, mivel a kártyák elhelyezkedésén kívül a gyerekeknek az egyes szereplőket is fel kell ismerni!

A játékot 2 éves kortól iskolás korig ajánljuk.

A kisebbeknek először ajánlatos az összes kártyát bemutatni, hogy megismerkedjenek az összeillő párokkal. Memóriajátékként javasoljuk a játékot 3-4 párral kezdeni, és a szereplők számát fokozatosan, a gyerek ütemében emelni.

A játék fejleszti

  • a koncentrációt,
  • az emlékezetet,
  • a megfigyelőképességet és
  • a szókincset!

Kiegészítő játékajánlat:

Mivel a játék a Böngésző-könyvek legnépszerűbb szereplőit tartalmazza, izgalmas játék lehet az egyes kártyákon szereplő figurák és helyzetek megkeresése a könyvekben.

A memóriajáték menete:

Keverjük össze alaposan a 72 kártyát, majd képpel lefelé fordítva rakjuk ki őket az asztalon vagy a földön.
Az első játékos két tetszőleges kártyát felfordít. Amennyiben párt talált, megtarthatja a kártyákat, és újabb két kártyát fordíthat föl. Egészen addig ő a soros, amíg párokat talál. Ha nem sikerül párt felhúznia, akkor a kártyákat képpel lefelé visszahelyezi a többi közé, majd a következő játékos jön. A játék nyertese az, aki a legtöbb párt gyűjtötte össze a játék végére. A játéknak akkor van vége, ha az összes kártyát felhúztuk és minden párt megtalált valaki.