A magyar nyelvvel és irodalommal egy kissé rendhagyó módon találkozhatnak azok a kisiskolás és felső tagozatos diákok, akik ellátogatnak a Gyermek Kulturális Hét rendezvényére a szombathelyi AGORA – Gyermekek Házába 2012. január 23. és 27. között. A szervezők drámajáték és kommunikációs foglalkozásra, anyanyelvi vetélkedőre, rendhagyó órákra várják az érdeklődő csoportokat. A Játék a hangokkal, betűkkel című foglalkozáson kipróbálhatják az eszperente nyelvet, és csacsipacsi játékot is játszhatnak.

Több időpontból válogathatnak azok a 3-5. osztályos csoportok, akik a közmondások jelentését kívánják megfejteni a Nyelvi torpedó című játékban. Az egymás közötti kommunikációnak és önismereti játékoknak jut a főszerep a Játékos illemtan című kommunikációs foglalkozáson. Azoknak, akik kedvelik a meséket, A rátóti csikótojás című drámajáték foglalkozást ajánlják. Az Anyanyelvi Fele sem igaz című játékon az érdekes szavak, kifejezések jelentését kutatják. Azok az 5. osztályos szombathelyi diákok, akik csapatban szeretnék megmérettetni tudásukat, a Nyelvi mindentudó című anyanyelvi vetélkedőre jelentkezhetnek.

A héten működő Kézműves műhely a könyvkötés vagy a papírmerítés fortélyait ismerteti meg. Az osztályoknak érdemes előre bejelentkezni.
Helyszín: AGORA – Gyermekek Háza (Szombathely, Jászai Mari u. 4.)
Időpont(ok)
2012. január 23. (hétfő) – 10:00
2012. január 24. (kedd) – 10:00
2012. január 25. (szerda) – 10:00
2012. január 26. (csütörtök) – 10:00
2012. január 27. (péntek) – 10:00
Otthont adnak a Kazinczyról elnevezett „Szép magyar beszéd” verseny területi döntőinek is.
További információ a http://www.agorasavaria.hu/ oldalon olvasható.
Forrás: http://www.szombathely.hu/, http://www.nyugat.hu