2011. október 14.

2011. október 14-én, 17 órakor a Tabán Helytörténeti Kiállítás és Dokumentációs Központ tart megemlékezést a Tabán Múzeumban (Cím: Budapest, I. kerület, Döbrentei u. 9.) Zórád Ernő tiszteletére. A múzeumban a művész Tabán vonatkozású képei jelennek meg egy pódium-kiállítás keretében. A kiállítást Kún István nyitja meg.

2011. október 16.

Zórád Ernő születésének 100. évfordulójának apropóján Emléktáblát avat a Budavári Önkormányzat, az I. kerületi Csap utcában, október 16-án, 15 órakor. Minden kedves Zórád rajongót nagy tisztelettel várunk az eseményre!

2011. október 17.

A Petőfi Irodalmi Múzeum, a Zórád Ernő Alapítvány, valamint a kArton Galéria szeretettel meghívja Önt, családját és barátait, „A képíró Zórád” című kiállítás megnyitójára, 2011. október 17-én, hétfőn, 18 órára a Petőfi Irodalmi Múzeum Dísztermébe. (Cím: 1053 Budapest, Károlyi M. u. 16.). A KÉPÍRÓ ZÓRÁD c. kiállítás Zórád Ernő irodalmi vonatkozású alkotásait mutatja be.
A tárlatot megnyitja: Kelecsényi László irodalomtörténész.
Közreműködik: Balogh József harmonikaművész.
A képíró Zórád – Kiállítás a művész irodalmi illusztrációiból című tárlat
a Petőfi Irodalmi Múzeumban (1053 Bp., Károlyi M. u. 16.)
megtekinthető 2011. október 18 – november 17. között.
A Privát Zórád kiállítás a kArton Galériában (1054 Bp., Alkotmány u. 18.) megtekinthető 2011. október 18 – november 25. között.

2011. október 20.

2011. október 20-án, 18 órakor a Várnegyed Galériában nyílik kiállítás „Emlékeink Zórád Ernőről” címmel. A kiállítás anyaga az I. kerületi lakosok magángyűjteményeiben található képekből állt össze. A Várnegyed Galéria címe: 1015 Budapest, Batthyány u. 67.

Október 20-án, 17 órától a Petőfi Irodalmi Múzeum Lotz termében Kertész Sándor tart előadást Zórád Ernőnek a késői képregényeiről, amelyeket már egyedül adaptált irodalmi művek alapján.

2011. október 27.

Október 27-én 18 órától a Képregény Kedvelők Klubjának havi rendes találkozóján is Zórád Ernő lesz a téma. Kiss Ferenc olyan emberekkel idézi fel Zórád emlékét, akik ismerték és munkakapcsolatban is álltak vele. Vendégei lesznek Bíró Ferenc, Iván Katalin, Kertész Sándor és Alaksza Tamás. A rendezvény helyszíne a kArton galéria.

2011. november 26.

Bíró Ferenc szervezésében Zórád Ernő mese-diafilmjeinek vetítése az Örökmozgóban, november 26-án,16 óra 30-tól. „Mesélő hangok”: Bubik István és Szabó István. Cím: 1073 Budapest, Erzsébet körút 39.

2011. december 4.

Zórád Ernő Életmű-kiállítása – Adventi Élménykiállítás és program kavalkád a Krúdy Házban.
Ünnepélyes záróakkordja lesz az ez évi kiállítás-sorozatnak a december 4-én, 10 órakor megnyíló ADVENTI Zórád Élménykiállítás, hiszen a család minden tagját megszólítva, hazánkban először itt jelenik meg – a diafilmeket, képregényeket, Füles-rajzokat, Krúdy Kalendáriumot, Irodalmi Pantheont, akvarelleket egyaránt felvonultató ¬- Zórád életmű komplexen, másrészt az eseményt varázslatos családi programok is kiegészítik.
A tervek szerint lesz karácsonyi koncert, mesesarok, diavetítéssel, óriás kirakó Zórád rajzokkal, tartós testfestés jellegzetes Zórád figurákkal, rajz- és képregény-iskola, karácsonyi ajándékkészítés és Krúdy hangulatát idéző lovaskocsikázás. Zórád által énekelt dalok szólnak majd gramofonról, de a „képek is megszólalnak”, hiszen előadó est keretében, az Irodalmi Pantheon képein ábrázolt írók, költők műveit neves színészek adják elő. A kulturális élményeken túl a kulináris élvezetekről sem feledkeznek meg a szervezők, hiszen kitárul az „Adventi éléskamra”, mely forró teával, forralt borral, sült gesztenyével várja a vendégeket.

[fblike]