Rajzpályázat általános iskolásoknak

Te mit tennél, hogy megelőzd a gyermekbaleseteket? Hogyan óvnád meg magad a balesetektől? Szerinted milyen veszélyek fenyegetik a gyerekeket?

Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet rajzpályázattal szeretné kiemelni a gyermekkori balesetvédelem fontosságát. Az ország minden területéről szeretettel várjuk a pályázatokat, melyeken a gyerekek rajzaikkal fejezik ki gondolataikat a balesetvédelemmel kapcsolatban.

A pályázat témája, célja: A 6-14 éves diákok dolgozzák fel, és a vizuális technikák segítségével ábrázolják a gyermekbalesetek megelőzésének lehetőségeit.

Alkalmazható technika: Bármilyen technika használata megengedett (grafit, színes ceruza, zsírkréta, tus, tempera, szénrajz stb.).

A pályamunkák mérete: A/4 vagy A/3 méret.

Egyéb feltételek: Minden pályázó maximum három pályamunkával nevezhet. Egy pályázónak csak egy pályázati anyaga részesülhet díjazásban. A legjobban sikerült rajzokból egy naptár kerül kiadásra 2011-ben.

A pályamunkák hátoldalán jól olvashatóan, tollal kérjük feltüntetni:

  • az alkotó nevét és életkorát (pályázati kategória),
  • a mű címét (ha van),
  • a pályázó pontos postai címét, telefonszámát, e-mail címét,
  • ha van a felkészítő (patronáló) pedagógus vagy a szülő nevét.

Értékelés: A beérkező pályamunkákat az Országos Gyermekegészségügyi Intézet zsűrije fogja értékelni négy kategóriában. ( I. kategória: 1-2. évfolyam, II. kategória 3-4. évfolyam; III. kategória 5-6. évfolyam, IV. kategória: 7-8. évfolyam).

Díjazás: A zsűri által kiválasztott legjobb 12 alkotás értékes vásárlási utalvány jutalomban részesül.

Eredményhirdetés:2010. április végén várható. Az eredménylistát e-mailben megküldjük az érintetteknek. Az ünnepélyes díjátadásra a Gyermeknaphoz kötődő időpontban kerül sor. Ennek pontos időpontját és helyszínét a szervezők a későbbiekben pontosítják.

A pályázat benyújtásának módja:

Postai úton: A borítékra kérjük ráírni: „Rajzpályázat”

Cím: 1148 Budapest, Bolgárkerék u. 3. Országos Gyermekegészségügyi Intézet

További információ:

www.ogyei.hu honlapon; vagy Terényiné Bicsák Ágnes    terenyi.agnes @ogyei.hu

Beküldési határidő: 2010. április 5.

A pályázatok beadásával a pályázók átruházzák a rajzok felhasználási jogát a pályázat szervezőire. A rajzokat a szervezők nem küldik vissza és a továbbiakban a következő gyermekkori balesetvédelemmel kapcsolatos anyagokhoz, eseményekhez fogják felhasználni: naptár, kiállítások, weboldal, plakátok, publikációk és egy és balesetvédelemmel kapcsolatos események.