Gyerekeknek

Az 5K Központ 6-10 éves korú gyerekeknek szóló kurzusa

Közös mesélés és meseírás Menyhért Annával

Olvasni megtanulni komoly munka. Gyerekeink a filmekből készen kapott képekhez könnyen hozzászoknak, s a filmekhez mérten az olvasmányokat sokszor unalmasnak találják. Ez esetleg csak akkor derül ki, amikor a gyerek maga próbálkozik az olvasással. Ha a szülő felolvas gyermekének, a kreatív fantázia szabadon fejlődik, és a későbbiekben könnyebben megy az olvasás. Még inkább igaz ez akkor, ha a gyerekek maguk is csinálják a mesét.

A sikeres A kis ló gyerekkönyv-sorozat szerzője, Menyhért Anna sokat mesélt gyerekekkel együtt, és azt tapasztalta, hogy a gyerekek nagyon hamar megértik, hogy a mesélés nyitott folyamat, s rögtön folytatni akarják a történetet, mesét akarnak írni. Ez a mesélés lényege. Hogy a gyerekek ne csak messziről és kívülről csodálják a könyveket és a meséket, hanem ők is hozzájáruljanak ehhez az alkotó folyamathoz.

A közös mesecsinálás során a gyerekek kreatív fantáziája, érzelmi intelligenciája, empátiája, nyelvi és testi kommunikációs és problémamegoldó készségei fejlődnek, és megtanulják képpel és szöveggel kifejezni, történetté formálni azt, ami foglalkoztatja őket, örömeiket és problémáikat egyaránt.

A foglalkozásokon különböző mesetípusokkal (népmese, műmese, kortárs mese, rajzfilm) ismerkedünk meg, és saját meséket „írunk”. A meséket el is játsszuk, lerajzoljuk, és zenét hallgatunk.

A foglalkozást vezeti: Menyhért Anna
Időpont: kedd 16.30–17.30
Helyszín: 1088 Bp., Múzeum u. 7.
Az első óra időpontja: 2011. október 4.

Részvételi díj: 1 félévre (12 alkalom) 24.000,- +Áfa (bruttó 30.000 Ft) / 12 alkalom, 2 félévre (26 alkalom) 48.000,- Ft +Áfa (bruttó 60.000 Ft)

Többen érdeklődtek arról, hogy van-e lehetőség az első alkalommal személyesen befizetni: igen, a „Kreatív kicsik” esetében van erre lehetőség, de kérjük, hogy a jelentkezési lapot akkor is töltsék ki, ha ezt a megoldást választják. Köszönjük.

Befizetési határidő: 2011. szeptember 28. MÉG VAN NÉHÁNY SZABAD HELY, ÉRDEMES JELENTKEZNI!
A „Kreatív kicsik” kurzus esetében a részvételi díjat az 5K Központ Kft. CIB Banknál vezetett 10700691-66762614-51100005 számú bankszámlájára várjuk, illetve lehetőség van csekken, vagy személyesen befizetni.

További tanfolyamainkról, programjainkról, tanárainkról bővebben tájékozódhat a www.5kkozpont.hu honlapon!

Akció: két vagy több 5K kurzus befizetése egy családon belül: 15% kedvezmény minden kurzusra