A környezetvédelem közös ügyünk, közös felelősségünk. A Földet unokáinktól kaptuk kölcsön. A „zöld tudat”, a környezettudatos gondolkodás és életmód nem csupán egy lehetséges alternatíva, hanem az egyetlen lehetőség a fenntartható fejlődés irányába, az egyetlen lehetőség arra, hogy alkalmazkodjunk a jelenleg is zajló, megfejthetetlen kimenetelű klímaváltozáshoz. A GreenLat fontos célkitűzésként tekint a felnövekvő generációk nevelésére, szemléletformálására. Ennek egyik alappillére a környezeti oktatás, a szemléletformálás, a fenntartható életmódra, a természet- és állatszeretetre való nevelés, illetve a gyermekek mozgásra, sportos életmódra való nevelése.

A 2010 októberében „Te mit tehetsz?” címmel környezeti nevelési program, illetve környezetvédelem témájú alkotói pályázat lebonyolítását tervezzük. Akcióinkkal elsősorban a magyar óvodás és általános iskolás korosztályt kívánjuk elérni az országhatáron belül és a magyarok lakta területeken, határainkon túl is.

Mindemellett www.zoldholnap.hu webcímmel környezetvédelem és fenntartható fejlődés témájú honlapot hívtunk életre az elmúlt év folyamán. Célunk, hogy ezzel a weboldallal összefogjuk az interneten fellelhető „zöld” ismereteket, tudásbázist és egy olyan website jöjjön létre, amelyben összetereljük a hazai környezetvédőket, természetszeretőket és a téma iránt érdeklődőket.

Szeretnénk, ha minél többen megértenék, a környezetet nem elég szeretni, de tenni is kell érte. Mindenkinek a saját lehetőségein belül felelősséget kell vállalni a jövő Magyarországáért, a jövő zöld Magyarországáért.

Többezer iskolát és óvodát kívánunk bevonni a kampányunkba, pályázatunkba. Szeretnénk megszólítani a gyerekeket, a pedagógusokat és természetesen a családokat is. Pályázataink között lesz iskolai, osztály pályázat, lesz egyéni gyermekpályázat és lesz családi pályázat is. Így amellett, hogy feltesszük a kérdést, hogy TE MIT TEHETSZ?, arra is szeretnénk rávilágítani, hogy együtt sikeresebbek lehetünk, egymást segítve sikeresebbek lehetünk.