Sàrmede, 2010. október 17. – december 19.

A Le immagini della fantasia (A fantázia képei) nagyszabású nemzetközi esemény, melynek célja, hogy bemutassa az illusztráció sokféleségét, miközben egy globális kontextusban egy-egy művész egyedüllálló kreativitását is igyekszik megragadni.
A kiállítás koncepcióját 1982-ben dolgozták ki, a cseh Sztyepan Zavřel segítségével. A kiállítás 38 művész töb mint 300 illusztrációját mutatja be a világ minden tájáról. Minden évben egy díszvendég illusztrátor munkáit is bemutaják, akinek műveiről elmélyültebb képet kívánnak nyújtani. Idén Beatrice Alegmana részesült a megtiszteltetésben. Évente ugyanakkor tematikusan mutatják be a különböző országok meséit is az illusztrációkon keresztül, 2010-ben Brazília meséi kapják a fő hangsúlyt a kiállítás keretein belül.  Nemzetközi Illusztrációs Iskola működik, melynek tanfolyamaira neves előadókat hívnak.
Oktatási programokat szerveznek iskolákba, találkozni lehet a művészekkel. Évente több mint 40 000 látogató keresi fel a kiállítást.
Az idei illusztrációs kiállítás október 17-től december 19-ig tart.
2010-ben többek között meghívott illusztrátor az Astrid Lindgren-díjas Kitty Crowther, Martin Jarrie Franciaországból, Eva Montanari Olaszországból, Gabriel Pacheco Mexikóból, hogy csak néhány nevet említsünk. A teljes névsor itt olvasható: http://www.sarmedemostra.it/eng/exhibition/artists.html
Bővebb információ: http://www.sarmedemostra.it/