Leghíresebb munkája a Bambi, melyet 1923-ban írt. 1928-ban fordították angolra. 1933-ban 1000 dollárért eladja a megfilmesítési jogot Sidney Franklin rendezőnek, aki később továbbadja a Walt Disney stúdiónak. 1942-ben került a mozikba a film. Később még ír más regényeket is a Bambi szereplőivel, többek közt a Bambi gyermekei-t és egy mókus életéről szóló regényt, a Perri-t.
Budapest, 1869. szeptember 6. – Zürich, 1945. október 8.

Siegmund Salzmann néven született Budapesten, majd 3 hetes korában családja Bécsbe költözött. A 19. század végén több más zsidó család is kivándorolt Magyarországról, miután 1867-től lehetőségük volt teljes állampolgárság elnyerésére. Mikor apja csődbe jutott, kénytelen volt iskoláit idejekorán abbahagyni, és munkába állt egy biztosítási irodában. Ez mellett versekről és könyvekről írt ismertetőket újságokban. Közben csatlakozik a Fiatal Bécs Körhöz.
1902-ben Emile Zola-ról írt nekrológja ismerteti meg nevét a szélesebb irodalmi körökben, majd hamarosan elismert kritikusként teljes munkaidőben jelentet meg művészeti és színházi kritikákat a bécsi sajtóban.
1901-ben megalapítja Bécs első, de rövid életű irodalmi kabaréját.
1900-ban publikálja első, rövid történetekből álló gyűjteményét. Ezután átlagban évente publikál valamilyen művet, novella-, és esszégyűjteményt, utazási könyveket, regényeket. Továbbra is jelentet meg írásokat szinte az összes fontosabb bécsi lapban.
1925-ben elnöke lesz az osztrák P.E.N. klubnak, mely tisztséget 1934-ig viseli.
Leghíresebb munkája a Bambi, melyet 1923-ban írt.
1928-ban fordították angolra.
1933-ban 1000 dollárért eladja a megfilmesítési jogot Sidney Franklin rendezőnek, aki később továbbadja a Walt Disney stúdiónak. 1942-ben került a mozikba a film. Később még ír más regényeket is a Bambi szereplőivel, többek közt a Bambi gyermekei-t és egy mókus életéről szóló regényt, a Perri-t.
Ottilie Metzl színésznővel kötött házasságából két gyermeke született Paul és Anna-Katherina.
Az 1930-as évek-ben a nácizmus előretörése miatt egyre veszélyesebbé vált az életük, Adolf Hitler 1936-ban betiltotta könyveit. Két évre ezután Bécsből a svájci Zürich-be költözött, majd haláláig ott is élt.
Forrás: Wikipédia