augusztus 22., vasárnap, 15.00

A Csodaceruza és a Kis Kaméleon programja a Tűzraktérben (VI., Hegedű u. 3.)

A Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirat 2001 óta működik: a színvonalas gyermekkönyvek népszerűsítését, valamint a gyermekek olvasásra nevelést tűzte ki célul.

A folyóirat kistestvére a Kis Kaméleon magazin, amely hónapról hónapra ingyen ad hírt a gyermekeket érintő budapesti programokról, szórakozási, tanulási, kalandozási lehetőségekről.

Ezúttal a Csodaceruza és a Kis Kaméleon a Tűzraktér udvarába és Apró terébe költözik, hogy egy egész vasárnap délutánt kitöltő programmal örvendeztesse meg az egész családot. Augusztus 22-én délután 3 órától illusztrációs, rajzolós foglalkozásokkal és irodalmi programmal várja a gyerekeket és szüleiket a Csodaceruza és a Tűzraktér.

Vendégeink

Molnár Jacqueline a Magyar Iparművészeti Főiskola animáció-grafika szakán végzett. Készített animációs filmeket, gyermekjáték-pályázaton külön díjat nyert, 2010-ben pedig A részeg elefánt című könyve elnyerte a Szép Magyar Könyv díj oklevelét. Az Aranysityak című versantológiában a szerzők portréját kollázstechnikával készítette el. A könyvet a Csodaceruza jelentette meg.

Rofusz Kinga a Magyar Iparművészeti Főiskola animáció szakán végzett, majd a Pannónia Filmstúdióban egyedi filmeket készített. 2010-ben az Év Illusztrátora díjat kapta az IBBY magyar szekciójától az Irijám és Jonibe című kötetéért. A kötet kiadója a Csodaceruza.

A morzsaszedegető piknik programja

15.00 Aranysityak

Vendégünk Molnár Jacqueline
Önarckép készítése Molnár Jacquelinnel kollázstechnikával.

15.30 Samu és egy esős nap
Beszélgetés Rofusz Kingával Samuról és egy készülő mesekönyvről
Te mit csinálsz, ha esik az eső?

16.00 Kiskaméleon rajzverseny. Molnár Jacqueline és Rofusz Kinga választja ki a legjobb rajzokat!

17.00 Morzsaszedegető piknik
Versalkotás, képalkotás darabokból

17.30 Csodaceruza gyerekkönyv ajánló szülőknek és gyerekeknek, könyvvásár

A program teljes ideje alatt vásárolható tombola. A nyereménysorolás 18.30-kor lesz, amelyen értékes Csodaceruza ajándékcsomagot kaphatnak a szerencsések. Mindenkit szeretettel várunk!

További információ:

www.csodaceruza.hu

www.kiskameleon.hu

www.tuzrakter.hu