Kreatív foglalkozások a Csíkszeredai Könyvvásáron!

A legkisebbeket mondókázni, bábozni, ujjnyomdázni, a kisiskolásokat Csipikével és az újságkészítés világával ismerkedni várjuk a Csodaceruza, a Napsugár és Szivárvány gyermeklapok programjain.

Sándor Csilla és Boldizsár Gizi, a Csodaceruza szerkesztői irányításával az óvodások A sajtot osztó róka című mesével ismerkedhetnek meg, amelyet el is báboznak. Mondókáznak, verset mondanak, és megnézik, hogyan változnak át a mértani formák a papírlapon, állatokkal ismerkednek, és ujjnyomdával különleges állatokat alkotnak.

A nagyobbak pedig az újságkészítés legfontosabb lépéseibe nyernek betekintést az ötleteléstől a nyomdai kivitelezésig, játékosan fejlesztve ezáltal szövegalkotási képességüket, kreativitásukat, együttműködési képességüket és önismeretüket. Az eredmény pedig a kétszáz éve született Petőfi Sándor emlékének szentelt tematikus lapszám lesz.

László Noémi kolozsvári József Attila-díjas költő, a Napsugár és a Szivárvány gyermeklap főszerkesztője egy izgalmas beszélgetésre várja a gyermekeket. A kalandozás kiindulópontja Fodor Sándor Csipikéje lesz, de az út során nem csak a kedves, ám olykor zsémbes, öntelt – vagyis mélységesen emberi tulajdonságokkal bíró – törpét és barátait, hanem önmagukat is megismerhetik