Nincs jobb annál, mint gyerekként egy jó könyvet találni, és elmerülni benne addig, amíg nem érünk a végére. Nyáron nincs suli, nem kell tanulni, akár egész nap lehet olvasni: a kertben, a lakásban, a nyaralás ideje alatt. Amikor gyerek voltam, főleg a szünidőben, egymás után olvastam a könyveket. Az időérzékem összezavarodott, ha úgy alakult, éjszaka is olvastam, reggel ott folytattam a könyvet, ahol abbahagytam, vagy egy teljesen új regény olvasását tűztem ki célul, hogy egy nap alatt elolvassam. Nemcsak az időérzékem, hanem a valóságról alkotott benyomásaim is megváltoztak. Már nem is a hétköznapi életben, hanem a könyvek világában éltem. Volt a könyvek között több kötetes, rövid, hosszú, képes és képtelen, néhol unalmas részekkel, de mégis érdekes mondanivalóval…, vagy egyszerűen letehetetlen, izgalmas, felejthetetlen: Rejtő Jenő, Agatha Christie, Verne, Jókai, Szabó Magda, Tatay Sándor, Bálint Ágnes, A dzsungel könyve, Csilicsala Csalavári Csalavér, Erich Kastner, A tizenöt éves kapitány, A Vadölő,  Nagyapó mesefája, Delfin könyvek… csak néhány könyv és szerző, akikre a mai napig emlékszem.
De vajon mit olvasnak a gyerekek mostanában? Keressük meg együtt a kérdésre a választ a Csodaceruza alábbi játékában:

Mit kell tenni?

A Csodaceruza üzenőfalára fel kell tölteni  gyereked (gyerekeid)  kedvenc könyvének borítóját vagy fotóját, és 25 szóban le kell írni, hogy miért tetszett a könyv a gyerek(ek)nek.

1. Az vehet részt a játékban, aki kapcsolódik a Csodaceruza rajongói oldalához.
2.  Egy résztvevő csak egyszer írhat az oldalra, a játék keretén belül, de nyerési esélyeit növeli, ha másokat is játszani hív a Csodaceruza oldalára.
3.  A játék időtartama: 2010. június 28-tól kezdődik és augusztus 15-ig tart. Meghosszabítva: augusztus 22-éig.
4. Eredményhirdetés: 2010. augusztus 23.
6. A Csodaceruza szerkesztősége a 25 szavas bejegyzések alapján dönt  a nyertesről. A játékot ismerőseik körében népszerűsítő versenyzők előnyben részesülnek.
5. A nyeremény: a Csodaceruza kiadásában megjelent könyvek:
Aranysityak, szerk. Lackfi János ill. Molnár Jacqueline
Irijám és Jonibe (szerző Schein Gábor, illusztrálta Rofusz Kinga
Csókolom, pókmajom (írta és rajzolta Kárpáti Tibor)
Szerintem mindenki maradjon otthon vasárnap délután (írta Kiss Ottó, illusztrálta Baranyai András)
Lomtalanítás a Fehérlófia utcában (írta Békés Pál, illusztrálta Szabó Levente)

+1 éves Csodaceruza előfizetés

Facebook: http://www.facebook.com/Csodaceruza#!/Csodaceruza