PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 Folytasd a történetet!

A Jókai Klub „Hegyvidéki mesék”címmel az idei évben is meseíró pályázatot hirdet budapesti általános iskolák alsó, illetve felső tagozatos tanulói részére.

 Ebben az évben Kiss Judit Ágnes József Attila-díjas író, költő mesekezdésének a folytatása és a mese címének a kitalálása lesz a feladat.

(A mesekezdet a pályázati felhívás végén található.)

 A mese terjedelme: maximum 2 gépelt oldal (kb. 3600 karakter) lehet, a betűtípus Times New Roman, 12-es, normál sablon.

 A beérkezett pályamunkán szerepeljen a pályázó neve, kora, az iskola neve, a felkészítő tanár vagy szülő neve és elérhetősége.

A pályamunkákat elektronikusan a jokaiklub@jokaiklub.hu e-mail vagy nyomtatott formában

a Jókai Klub 1121 Budapest, Hollós út 5. címre várjuk.

A mentés módja: a pályázó neve_mese címe

Azokat a pályázatokat tudjuk csak elfogadni, amelyek a kiírási feltételeknek megfelelnek!

 A PÁLYAMUNKÁK BEADÁSI HATÁRIDEJE: 2019. SZEPTEMBER 20.

 Eredményhirdetés és díjátadás: SZEPTEMBER 30-ÁN, 14.00 ÓRAKOR A LÍVIA-VILLÁBAN (KÖLTŐ UTCA 1/A.)

 

A mese címe ?

 

A három hegy a tó túlsó partján megközelíthetetlen volt. Az első csúszós, mint a jég, de olyan kemény, hogy senkinek nem sikerült még belevernie egy csákányt, hogy belekapaszkodva akár egy lépéssel is feljebb jusson. A másikat kiirthatatlan, tövises bozót borította a lábától a csúcsáig. A harmadik pedig egyszerűen eltaszította magától, aki túl közel merészkedett.

Sokan próbáltak már áthajózni a tavon, hogy megmásszák legalább az egyiket közülük, de mind dolguk végezetlenül fordultak vissza. Mégis mindenki a hegyek titkáról beszélt, és arról, hogy egyszer jönnie kell valakinek, aki megfejti, és feljut mindhárom hegycsúcsra.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………folytatás……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………