Tompa Borbála Cirkuszos ABC-je bemutatja, milyen gazdag a cirkusz világa: az akrobatától a zsonglőrig, azaz A-tól ZS-ig a magyar betűkészlet minden tagja szerepel a kiadványban egy-egy cirkuszi jelenettel.
Az ábécé betűit ebben a kiadványban olyan mozdulatok, testtartások, alakzatok hozzák létre, amelyek további inspirációt nyújtanak a betűkkel most ismerkedő gyerekeknek. Akrobatikus állóképek segítségével akár a gyerekek is formázhatnak betűket a testükkel, így még könnyebben rögzül számukra a betű formája.
A színek egyszerű használata és a minimális karaktertervezés szerethető összhangja egyedivé varázsolja a kiadványt, így nemcsak a betűk tanulásához, a cirkusz különleges világának feltérképezéséhez vezeti el a gyerekeket, hanem a vizualitás szokatlan, újszerű formáival is megismerteti őket.

Tompa Borbála  animációs filmkészítő és illusztrátor 1986-ban született Budapesten. 2007-2015 a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen szerzett animációs BA és MA fokozatot. Miután végzett a MOME-ban, szabadúszó animációs igazgató és tervező.  2017-2018-ban tagja volt az Animációs Sans Frontières programnak.

Vásárold meg itt: https://www.csodabolt.hu/products/tompa-borbala-cirkuszos-abc/