Őszi programok a Deák17 Galériában

 

A Deák17 Galéria idén ősszel igazán izgalmas kiállításokkal és foglalkozásokkal vár mindenkit! Szeptember nyílik a képregényeket bemutató KÖLYKÖK + KÉPREGÉNYEK, ahol kortárs művészek alkotásai lesznek láthatóak és két korosztály számára foglalkozás is kapcsolódik hozzá. Az őszt azért is érdemes várni, mert a Galéria által kiírt kabalatervező pályázatra beérkezett legjobb munkákból is kiállítás nyílik, HELLO ARTI! címmel. Itt bemutatkozik majd ARTI is, a Deák17 Galéria várva várt kabalafigurája!

Kiállítás
KÖLYKÖK + KÉPREGÉNYEK
2018. szeptember 7 – 2018. október 27.

Kiállítás kortárs magyar grafikusok képregényeiből.

Az első igazi képregények több mint 100 évvel ezelőtt jelentek meg Amerikában, és míg korábban népszerűségük nem volt töretlen, manapság közkedveltségük egyre csak növekszik. Bármely korszakban vizsgáljuk ezt a műfajt, elmondható, hogy gyakran szereplői illetve publikuma is a gyerekek közül kerülnek ki.

Kiállító művészek: Baranyai András l Bernát Barbara l Cserkuti Dávid l Csordás Dániel l Felvidéki Miklós l Fritz Zoltán l Fritz-Majer Nóra l Ghyczy Csongor l Halter András l Kárpáti Tibor l Koska Zoltán l Kovács Viktória l Lanczinger Mátyás l Lakatos István l Oravecz Gergely l Pásztor Alexa l Sárdi Katalin l Stark Attila l Takács Anikó

Kurátor: ZSIGÓ Bianka

Megnyitó: 2018. szeptember 7. péntek 17:00

Kiállítás
HELLO ARTI!
2018. szeptember 12 – 2018. október 6.

Kiállítás a „Tervezd meg Artit, a Deák17 Galéria kabalafiguráját!” elnevezésű alkotói pályázatára beérkezett legjobb munkákból. Gyere el, és nézd meg, hogyan képzelik el mások a Galéria kabalafiguráját, Artit! A kiállítás csatlakozik a tárlat ideje alatt megrendezésre kerülő Design Hét programjához.

Megnyitó: 2018. szeptember 12. szerda 16:00

Program
VILÁGJÁRÓ GYEREKEK – NÉMETORSZÁG
2018. szeptember 29. szombat, 9.30 – 12.30     

A nyári szünet után visszatérve, őszi évadunk eső vendége Németország lesz! Családi programsorozatunkon a világ különböző országainak meséi, szokásai elevenednek meg, sőt a gyerekek kreatív foglalkozások keretén belül még jobban elmerülhetnek a nemzetek kultúrájában, hagyományaiban. Gyertek, és tartsatok velünk világjáró kalandozásunkon! Ajánlott korosztály: 3-10 év.

Együttműködő partner: Oxford Oktatási Központ

A program ingyenes, azonban regisztrációköteles! Regisztráció: http://www.deak17galeria.hu/esemenyek/vilagjaro-gyerekek

 

Múzeumpedagógiai foglalkozás
KÉPREGÉNYRAJZOLÁS – foglalkozás a KÖLYKÖK + KÉPREGÉNYEK kiállításhoz
kérhető: 2018. október 27-ig
Ajánlott korosztály: 7-11 évesek
Időigény: 1 óra

Leírás: A foglalkozás során a gyerekek megismerkedhetnek a kiállított munkákkal és azokon keresztül elleshetik a képregénykészítés csínját-bínját. A tárlatmegtekintését követően kiválaszthatják azt a szereplőt a kiállított munkákból, aki számukra valamilyen okból fontos, felkeltette az érdeklődésüket, talán első pillantásra megmozgatja fantáziájukat, gondolatokat ébreszt bennük. A figura segítségével mesélhetnek akár úgy, hogy teljesen új történetbe helyezik, de folytathatják, újra is gondolhatják az adott képregénytörténetet.
Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

Múzeumpedagógiai foglalkozás

ÉLŐKÉPREGÉNY – foglalkozás a KÖLYKÖK + KÉPREGÉNYEK kiállításhoz

kérhető: 2018. október 27-ig

Ajánlott korosztály: 12-18 évesek

Időigény: 1,5 óra

Leírás: Az ide érkező fiatalokkal megtekintjük a tárlatot, beszélgetünk a képregény műfajáról, sajátosságairól és arról is, hogy milyen témák foglalkoztatták a művészeket, milyen történeteket mesélnek el nekünk. A foglalkozás során kis csoportokban találhatják ki, beszélhetik át a résztvevők az ő témájukat vagyis, amit ők szeretnének megosztani velünk. A képregénykészítés „szabályainak” megfelelően alkotnak élő képregénykockákat, állóképeket.

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu


Cím: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria – 1052 Deák Ferenc utca 17. I. emelet
Nyitvatartás: Kedd – péntek: 10:00 – 18:00 / Szombat: 09:00 – 13:00 / Vasárnap és hétfőn: zárva
A kiállítások és foglalkozások díjmentesen látogathatóak.