Egy nagyfülű barna egérke a prágai nénikéi látogatására készülve alaposan feltérképezi az ürege körüli erdő környékét, a tóban és a kertben élő állat- és növényvilágot. A felfedezéseiből pedig egy saját képes enciklopédiát készít. Tereza Vostradovská nagyformátumú könyve érdekfeszítően meséli el az iskolai környezetismeret-óra anyagát.

Hiteles, ugyanakkor játékos illusztrációinak köszönhetően azonban már a tipegő korú gyerekek is érdeklődéssel lapozhatják a kötetet. Mi a mézharmat, hogy néz ki a szakállzuzmó vagy a virágkáka? Hogy dalol a királyka, a kakukk vagy a búbos cinege?

Az összefüggéstelen adatok memorizálása helyett a gyerekek ezen a szórakoztató történeten keresztül maguk is mindent kipróbálhatnak! A könyvhöz egy magyar nyelvű applikáció is tartozik.
4+, Pet’ovská Flóra fordítása, Csirimojó Kiadó

Keresd a könyvet a Könyvhéten a Csodaceruza standján (109 pavilon) vagy a Margó fesztiválon!

Találkozz Egérkével a Margón!
06.09. 10:30 PIM, Udvar
Egérke enciklopédiája

A tehénke azt mondja, mú, a kutyus pedig, hogy vau-vau. Hmm. Uncsi? Uncsi. Indulj inkább felfedezőútra a nagyfülű, barna Egérkével, aki a prágai nénikéi látogatására készülve alaposan feltérképezi az ürege körüli erdőt, a tóban és a kertben élő állat- és növényvilágot. A Cseh Centrum és a Csirimojó Kiadó gyermekfoglalkozásán te is készíthetsz füvészkönyvet. Sőt, akár egy saját Egérkét is hazavihetsz a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárról!

Játékos könyvbemutató és workshop 4-10 éves gyerekeknek Flóra Peťovská műfordító vezetésével.  A kötethez egy magyar nyelvű applikáció is tartozik (Play Store: ANISCIENCE vagy www.egerkeenciklopediaja.hu).

A kötetet fordította: Flóra Peťovská
Az applikációt fordította: Anna Kolláth
Csirimojó Kiadó könyve.