A Magyar Drámapedagógiai Társaság a megyei és a regionális szervezőkkel együttműködve – tizenkilencedik alkalommal – hirdette és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót.

A találkozóra az általános iskolás korúak érdeklődésének, a csoporttagok életkorának és képességeinek megfelelő előadással lehetett nevezni, műfaji és tematikai megkötés nélkül.

A Találkozóra több mint 200 gyermekszínjátszó csoport jelentkezett, ami több ezer gyermek részvételét jelenti. A fővárosból 25 csoport jelezte részvételi szándékát. A csoportok között vannak „visszajárók” és nagyon öröm, hogy vannak először jelentkezők is.

A jelentkező csopor­tok a működési helyük szerinti megyei/fővárosi találkozón indulnak.

A fővárosi találkozót és az aranyoklevelesek  bemutatóját április 10. 11. 18. és 24-én rendezik a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

A példaértékű, arany minősítésű előadások az országos találkozó megyei és regionális bemutatósorozatának zárultával – az erre a munkára felkért szakemberek javaslatai alapján – meghívást kaphatnak az országos gálaműsoron való szereplésre.

A megyei és a terü­leti találkozók végén a Magyar Drámapedagógiai Társaság által delegált szakemberek a csoportvezető-rendezők számára elemző beszélgetéseket vezet­nek a látott produkciókról.

Az országos zsűri tagjai: Szakall Judit, Kaposi László, Körömi Gábor, Honti György, Papp Zoltán, Perényi Balázs, Dolmány Mária, Tóth Zsuzsanna, Uray Péter, Nyári Arnold, Pinczés István, Gabnai Katalin, Sándor L. István, Regős János, Tolnai Mária, Szücsné Pintér Rozália, Tóth Miklós.

Főszervező: Magyar Drámapedagógiai Társaság

Az országos rendezvénysorozat támogatója: az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Magyar Művelődési Intézet.

Az országos találkozó rendezvénysorozatát záró gála programra Budapesten kerül sor, 2010. június 4-5-6-án, a Marczibányi Téri Művelődési Központ szervezésében.