konyvfeszt10

Tom Schamp világra szóló böngészőjét a Kolibri Kiadó jelentette meg a Csodaceruza magazin szerkesztőinek legnagyobb örömére. Aki ismeri az Ottó-böngészőket és a Babazseb című könyveket (a Csimota gondozásában), ezt a könyvet is éppen annyira fogja szeretni. Tom Schamp csodálatos borítót is készített a magazin számára jó néhány évvel ezelőtt.

A Kolibri kiadó így ajánlja a könyvet:
Melyik a világ legnagyobb (és legviccesebb) böngészője? Tom Schamp szerint éppen ez, amit a kezedben tartasz! A flamand illusztrátor a Mindenre képes szótárba mindent belerajzolt, így az a tevékenység, természeti jelenség, tárgy vagy élőlény, amelyet nem találsz meg benne, valószínűleg nem is létezik. Lapjain tematikus csoportokban jelennek meg az otthoni és kerti kellékek, a szárazföldi és vízi állatok, az egzotikus növények, ételek és italok, öltözékek, évszakok, sportok és művészetek – csak győzzünk mindent megtalálni! Mert ez a böngésző tényleg mindenre képes, arra is, hogy játszva tanítson.magikus

A Mágikus állatok iskolája című könyvből már színházi adaptáció is készült a Kolibri Színház gondozásában. Idén a Könyvfesztiválra látogat a szerző, Margit Auer, aki dedikálja is a köteteket. A dedikálás pénteken  délelőtt, 12:15-től a Gyerek(b)irodalom színpadán lesz, ahol ízelítőt láthatsz a Mágikus állatok iskolája című zenés előadásból a Kolibri Színház színészeinek közreműködésével.

A Babilon kiadó ajánlata: Birka, kecske, sündisznó… Hogy fog beilleszkedni ennyi szarvas-szúrós állat Mary Cornfield csapatába? Lesz enélkül is szurkapiszka elég: az iskolabál teljesen fölforgatja a Winterstein iskola életét. A mágikus állatok csak kapkodják a fejüket. Sibel Johnnyval akar táncolni, Johnny Lunával akar táncolni…
És mit akar Ida?
konyvfeszt2

Nagyon vártuk már Tóth Krisztina könyvét több okból is: ebben a kötetben olvasható például az a denevéres mese teljes terjedelmében, amelynek a kezdő sorai a Csodaceruza magazinban megjelentek. A kötetet Timkó Bíbor rajzaival adta ki a Magvető, így szerző és illusztrátor másodszor talál egymásra (az Orrfújos mese volt az első), hogy nagyszerű könyvélményben legyen részünk.
Szombaton 16 órától személyesen is találkozhatsz Tóth Krisztinával, aki mesél a könyvből. Jó idő esetén óriásbuborék show várja a gyerekeket!

A Magvető kiadó ajánlata: Hogy mi lett a kis denevérrel, aki madár akart lenni, hogyan gyógyult meg a kis hal, akinek megsérült az uszonya, hogyan élnek a szappanbuborékok, mit tudhatunk meg egy majdnem százéves bácsitól és a vízisiklók királyától? A Felhőmesékből választ kaphatunk kérdéseinkre és megismerkedhetünk egy csodálatos kislánnyal, Lilivel, aki kíváncsi, tele van ötletekkel, és mindig helyén van a szíve, ha arra van szükség. Tóth Krisztina legújabb mesekönyvéhez Timkó Bíbor rajzolt varázslatos képeket.
A könyvet 4-100 éveseknek ajánljuk.

konyvfeszt3

Kertész Erzsi egyik legtermékenyebb szerzőnk, a tavalyi nagy sikerű könyvek után most is több címmel jelentkezett. Az Állatkávézoo történeteit mindenkinek csak ajánlani tudjuk (szerepel a tavalyi TOP50-es listánkon is), most Fény Sebestyén történetére vagyunk nagyon kíváncsiak. A könyv a Cerkabella kiadó gondozásában jelent meg.

A kiadó így ajánlja: Kertész Erzsi meseregényének főhőse egy UFÓ-fiú, a könyv tehát még a tündérmesék világában élő óvodások, kisiskolások és a komolyabb, tudományos tartalmakat igénylő olvasók érdeklődésére egyaránt számot tarthat. Fény Sebestyén egy kíváncsi és kedves Idegen, aki repülő csészealjával gyakran ellátogat a Föld bolygóra.
Nagyon szeretne lekváros palacsintát enni, mert azt hallotta, hogy mindenképpen érdemes kipróbálni. Jártában-keltében útba ejt még egy vidámparkot, megtáncoltat egy grizzly medvét, megtanul könyvet kölcsönözni, segít egy másik Idegennek, aki csészealj helyett rénszarvasos szánon repked — és majdnem megkóstolja egy ürge.
Közben pedig nem győz csodálkozni, milyen különös hely a Föld.
Különös, de neki azért tetszik.

konyvfeszt4

Erről a könyvről így ír a Geopen kiadó: Segíts kiszabadítani az állatokat! Az elefánt a cirkusz, a halak a vonóháló fogságába, a medvék az állatkert rácsai közé kerültek. Ám, csak át kell fordítanod az átlátszó lapot, és már ki is szabadultak!
Remek móka e tündéri rajzokkal teli, különleges könyv lapozgatása minden gyermeknek, akikből – vágyaink szerint – majd a vadon élő állatokért felelősséget vállaló felnőttek válnak.

 

konyvfeszt5

Kezdő olvasóknak készült több kötet is a Manó Könyveknél A Hős Olvasó sorozatban. A sorozat illusztrátora Radnóti Blanka, akinek a rajzaival a Csodaceruza magazinban is gyakran találkozhattok. Blanka legutóbb egy kiskutyával, Borisszal dedikált a Könyvfesztiválon, ugyanis róla is van könyvsorozata a Naphegy Kiadónál.

A Manó Könyvek így ajánlja: Dorottya és Domonkos egy oviba jártak. Domonkos azóta iskolás lett, de a közös szenvedély, a közös dodóságuk megmaradt és továbbra is összetartja őket. Az éppen olvasni tanuló gyerekeknek szeretne segítséget nyújtani a HŐS OLVASÓ! sorozat. Rövid mai magyar mesék, a mai gyerekeknek barátságról, szeretetről, csodákról hős tettekkel fűszerezve.
konyvfeszt6

A 13 emeletes lombtoronyházra újabb szintek épültek. A tavaly megjelent nagy sikerű könyv folytatása idén a Könyvfesztiválra jelent meg. Humoros, ötletes, zseniális rajzokkal!

A Manó Könyvek ajánlata: Látogasd meg Andyt és Terryt nemrég felújított lombtoronyházukban, ahol még 13 vadiúj emeletet alakítottak ki. Így most már van dodzsempályájuk, gördeszkaugratójuk, iszapbirkózó-arénájuk, antigravitációs kamrájuk, egy fagylaltszalon 78-féle fagylalttal, és persze itt van még a Végzet Útvesztője is, ami annyira bonyolult, hogy aki belépett, sosem tért vissza! Egészen mostanáig… Mire vársz még? Nyomás felfelé!

Akonyvfeszt7

Hiánypótló, régen megjelent könyv talált új illusztrátorra, Schall Eszterre a Holnap Kiadónál. Schall Eszter munkáit a Csodaceruzában is megtalálhatjuk, könyveiről pedig gyakran adtunk hírt. Igazán nagy öröm most, hogy a kiadó ezt a gyönyörű kötetet a zenei sorozatába illesztette, és CD-t is mellékel a kiadványhoz.

A Holnap kiadó így ajánlja:  Szergej Prokofjev, orosz zeneszerző zenés meséjét, a Péter és a farkast több mint 80 éve ismerheti a közönség. A bűbájos alkotás, amelynek eredeti, orosz nyelvű szövegét is a zeneszerző írta, mind a mai napig óriási népszerűségnek örvend, szerte a világon. Prokofjev saját gyermekkori élményeit is felhasználva írta meg a kedves mesét. A szereplőket a zenekar egyes hangszereivel vagy hangszercsoportjaival jelenítette meg, így a gyerekek a történet segítségével ismerhetik meg a szimfonikus zenekar instrumentumait. A könyvben található CD-n a teljes mű megtalálható a Magyar Rádió és Televízió Szimfonikus zenekarának Erdélyi Miklós által dirigált változatában, melyben a mesélő szerepét Halász Judit tölti be.

konyvfeszt8

Hurrá, hurrá, hurrá! A sorozat folytatódik. A Kolibri kiadó Dr. Seuss könyveit évente kettesével rakja elénk, mi pedig hányszor és hányszor nevetünk, éppen annyiszor, ahányszor kézbe vesszük. Megunhatatlan, örök példányok. A kiadó nagy eseményt is szervez a zöld sonkás tojás köré, ezt nem szabad kihagyni: szombaton 11.00–11.45-ig Szabó T. Anna fordítóval – aki az új kötetekből fel is olvas – a kiadó főszerkesztője Balázs Eszter Anna beszélget. A beszélgetés idején a gyerekek marcipánból elkészíthetik a saját zöld sonkás tojásaikat és terítéket is álmodhatnak hozzá a Chefparade animátorainak a segítségével.
A Kolibri Kiadó így ajánlja a könyvet:
A Kalapos Macska és a Ha lenne egy cirkuszom után áprilisban végre új Dr. Seuss-kötetekkel jelentkezünk!

Zöldeket én nem eszem.
Dehogy ment el az eszem!
Ne adj zöld tojást nekem,
sonkát se, nem szeretem!

Dr. Seuss a gyerekirodalom egyik legnépszerűbb alakja, a Zöld sonkás tojás pedig a leghíresebb láncmeséje.

Zöld sonkás tojást bárhol, bármikor lehet enni. Vagy mégsem? A történetben záporoznak a furábbnál furább ötletek, helyszínek és társak, ahol és akikkel a furcsa külsejű ételt elfogyaszthatná hősünk, ám ő fintorogva ellenáll. Végül mégis győz az igazság: jobb mindent megkóstolni, mert kellemes meglepetés érhet minket…

A Kolibri Klasszikusok-sorozatban végre magyarul is olvashatók Dr. Seuss hiánypótló könyvei, Szabó T. Anna hihetetlenül kreatív, mégis szöveghű fordításában.

konyvfeszt9
Antikváriumokban sem kapható, vagy ha mégis, drágán árulják, a Móra kiadó pedig most megjelentette ennek a klasszikus sorozatnak két kötetét is (a másik Piroska és a farkas), amire talán minden felnőtt emlékszik, aki a 70-es években volt kisgyerek.

A kiadó így ajánlja: Ki ne hallott volna a sötét erdő mélyén megbúvó mézeskalács­ házikóról?
Az eltévedt testvérpár, Jancsi és Juliska épp itt talál menedéket. De akkor még egyikük sem tudja, hogy a gonosz boszorkány csapdába ejti őket. Vajon túl tudnak járni a vén banya eszén? A legismertebb Grimm-mesék a világhírű cseh grafikus, Vojtěch Kubaąta különleges hangulatú háromdimenziós mesekönyveiben születtek újjá közel hatvan éve, és azóta több nemzedék kedvencévé váltak.

Tartsatok holnap is velünk! Új könyveket fogunk ajánlani!