Új könyvvel jelentkezett Molnár Jacqueline

RB_BoritóA Könyvfesztivál újdonságai között szerepel Molnár Jacqueline új könyve, melynek illusztrációiból kiállítás is nyílik pénteken:

Millenáris
13.30– 14.00 Kner Imre előtti tér

Boszorkányoktól ROBOTOKIG | Molnár Jacqueline illusztrátor kiállítása
A kiállítást megnyitja | Révész Emese művészettörténész

17.00–19.00
DobozROBOTOK – szabadtéri kézműves workshop Molnár Jacqueline-nal az Európa Pont teraszán, a Millenárison
Ki akarod próbálni, milyen lehet egy robot fejével látni a világot? Akkor pont az Európa Ponton a helyed! Molnár Jacqueline és a fantáziád segítségével új életre kelnek a kartondobozok, a vécépapírgurigák és a legkülönfélébb használati tárgyak, és te lehetsz a legmenőbb Könyvfesztivál legmenőbb kockafeje!
FIGYELEM! A szabadtéri workshopot csak jó idő esetén áll módunkban megtartani.

Molnár Jacqueline a kortárs magyar gyerekkönyv-illusztráció egyik legeredetibb alkotója, aki a Robotok című képeskönyvében új arcát mutatja meg. Nemcsak ő illusztrálta a könyvet, hanem a szövegét is ő írta. A kerettörténet szerint egy 0243 nevű, hétköznapi robot mondja el, hogy milyen is az élet Robotországban. Megtudjuk, hogy az ott dolgozó gépek épp olyan különbözőek, mint mi, emberek. Ez a költői szépségű, elgondolkodtató picture book tehát csak látszólag mesél a robotokról; igazi célja az (emberi) érzelmek sokféleségének feltárása. Molnár Jacqueline képes néhány mondattal és gyönyörű, humoros festményeivel megmutatni a 3–7 éves „olvasónak”, hogy a robotokkal együtt hogyan kezelheti dühét vagy épp szomorúságát. A szeretet és a szerelem pedig még a gépeket is „furcsa lényekké” változtatja, akik kísértetiesen hasonlítanak ránk.

Az animációs filmesként indult, Barcelonában élő grafikus eddig harminc könyvhöz készített összetéveszthetetlen hangulatú képeket. A Móra Könyvkiadó részére eddig tizenkét kötethez készített illusztrációkat: hatot Lackfi János írt, és további kettőt ő fordított, illetve válogatott. A két alkotó egymásra találása hasonlóan egyedi humorú könyveket eredményezett, mint Janikovszky Éva, illetve Lázár Ervin és Réber László esetében.
(Forrás: mora.hu

Molnár Jacqueline illusztrációival a Csodaceruza magazinban is találkozhattatok!