RAJZPÁLYÁZAT
RAJZOLJ, PÁLYÁZZ, GYŐZZ!

Rajzokat, festményet várnak a Francois Fiedler Gyermekrajz Pályázat keretében bármiről, ami igazán érdekli a pályázó gyermekeket az alábbi három korcsoportban:

1) Óvodás
2) Általános iskola alsó tagozat
3) Általános iskola felső tagozat

A pályázat célja: a gyermekek kreativitásának és önkifejezésének az ösztönzése, vizuális kultúrájának fejlesztése, a kísérletező művészet felfedezése, figuratív és nonfiguratív formában.

A pályázat feltételei:
1. A pályamunka A4-es méretben bármilyen technikával (vízfesték, tempera, zsírkréta, ceruza, stb.) készülhet
2. A pályamunkák hátoldalán illetve az e-mail-ben fel kell tüntetni: gyermek nevét, korát, az e-mail címét, a kép címét, az iskola, óvoda nevét, a gyermek törvényes képviselőjének a nevét, elérhetőségét. Amennyiben a pályázónak még nincsen saját email címe, így a szülő, törvényes képviselő email címe kerül megadásra.
3. A pályamunkákat a következő címre juttassa el: H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ Budapest 1085 Horánszky u. 13., és elektronikus úton az francoisfiedlerart@gmail.com e-mail címre.
4. A beküldött anyagokért felelősséget nem vállalunk, a pályaműveket nem áll módunkban visszaküldeni.

A pályázat támogatói:
Civilek a Palotanegyedért Egyesület
Fiedler Art Foundation
H13 Diák-és Vállalkozásfejlesztési Központ
NaN-art Rajztanoda és Grafikai Műhely

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a II. Bródy Piknik családi és gyermeknap a Palotanegyedben rendezvénysorozat keretében 2016. május 28-án, szombaton 14:30 órakor a 1088 Budapest, Gutenberg téren kerül sor. Rossz idő esetén helyszín a Vasas Művészegyüttes székháza (Kőfaragó u. 12.)

Beküldési határidő: 2016. május 23.
A beérkezett pályamunkákból válogatott kiállítás kerül megrendezésre. A kiállítás megtekinthető: 2016. 05.27-től 06.10-ig a H13 Galériában (Budapest, Horánszky u. 13.)
Várjuk a minél ötletesebb és szebb pályaműveket!

Valamennyi indulónak sok sikert kívánunk!
A pályázat névadója François Fiedler (1921-2001) nemzetközileg az egyik legelismertebb magyar származású francia művészek közé tartozik. Öt évesen már olajfestékkel vászonra fest. 1931-ben csodagyerekként felnőtt festőművészek között állítják ki alkotásait a Benczúr Körben. Tizenévesen a Szépművészeti Múzeum vásárolja műveit, szintén tucatnál is több műalkotását az állam vásárolja meg, melyek ma a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményében találhatóak meg. A Palotanegyedből a II. világháború befejezése után Párizsba költözik, ahol rendszeresen olyan elismert művészekkel együtt állít ki, mint Braque, Chagall, Calder, Giacometti, Kandinszky, Leger, Miró, Matisse, Picasso…