Czomba Magdolna a Bessenyei György Gimnázium és Kollégium magyar-angol szakos tanára Kisvárdán él. Évek óta jelen van a kisváros kulturális életében, ám amire a legbüszkébb, az idén ötödik alkalommal megrendezett, Kortárs magyar gyerekversek – szavalóverseny óvodásoknak eseménye, melynek ötletgazdájaként évek óta népszerűsíti a kortárs gyermekirodalmat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

Mit jut eszedbe erről a szóról: gyerekújság?

Csodaceruza. Minden megtalálható benne, amire egy gyermeknek szellemileg és lelkileg szüksége van. Tudom, elfogult vagyok, de mióta megismertem a lapot, azóta az életem részévé vált.

Milyen gyerekkori emlékeid vannak a gyerekújságokról?

Alig vártam, hogy a napközis tanító néni kiossza a frissen megjelent Dörmögő Dömötört! Jó volt úgy tanulni belőle, hogy mégsem a leckét gyakorolom, élvezetessé tette az egyhangú délutánokat. Aztán később a húgommal együtt olvastuk a Hahotát. Majd jöttek a képregények, amelyek révén egyre bennfentesebbnek éreztem magam a Gutenberg-galaxisban. Mindig szükségem volt újságokra a könyvek mellett.

Miért ajánlod a Csodaceruzát a gyerekeknek?

Mert szemet, lelket gyönyörködtet. Élvezet kézbe venni, lapozgatni, szagolgatni, simogatni. Amikor megérkeznek hozzánk a legújabb lapszámok, együtt ülünk le a lányaimmal és közösen fedezzük fel a tartalmát. A kicsik a színezőhöz fognak hozzá azonnal, a nagylányom az illusztrációkat böngészi, nekem a szövegek az elsők. Csodaszép és vicces történetek kerekednek ki ezekből az alkalmakból, ilyenkor a lányaim vagy illusztrátorok, vagy írók szeretnének lenni.

 

Köszönjük mindenkinek a megosztást!
Az újság megrendelhető a www.csodaceruza.hu oldalon!

Nézd meg galériánkat, melyben még több alkotó ajánlja a Csodaceruzát!

csi