Ovlachi Aliz meséjében a ceruza így búcsúzik: „Elnézést a kellemetlenségekért, slusszkulcs a mélyhűtőben, szemüveg a mosdókagylóban. Ágyő! Szerető Cerkájuk. Variációk a befejezésre:

Izabeltől: Bocsánat én voltam.  Remélem nem haragszotok rám. Biztos találkozunk újra. sziasztok, megrágott ceruza

Oravecz Gergőtől: „MÁSKOR NE CSÚFOLÓDJATOK ÉS ÉN NEM FOGOK ROSSZALKODNI!!! JA, ÉS BOCSI TI UNDOKOK! ELMENTEM A PAPÍRBOLTBA! Ceruza”

Molnár Orsolyától: „Elnézést kérek mindenért, ezeket a furcsa dolgokat én műveltem, de csak azért, hogy foglalkozzatok velem. Aláírás: a rágott ceruzátok”

Nemeskéri-Kutlán Mártontól: „Bocsánat! Peti ellenőrzője a kocsi benzintartályába pottyant. Anya drágaköves aranygyűrűjét elnyelte a mosogató lefolyója. A szerelők telefonszáma nálam! Keressetek bizalommal! Üdv: A rágott végű csodaceruza

Bárkányi Bálinttól: „Elnézést a kellemetlenségekért! Egy kicsit magányosan éreztem magam. Csak a macska pofozgatott a földön, más nem foglalkozott velem. Próbáltam felhívni magamra a figyelmet, de úgy látszik nem sikerült. Megyek máshova próbálkozni. Szurkoljatok! Viszlát!”

Pásztor Petrától: „Peti! Köszönöm, hogy annyira szerettél, a kényelmes tolltartóban hordoztál. Most el kell mennem Ceruzaországba. Ég veled! Kedves ceruzád: Manó”

Tasi Kittitől: „Bocs a zűrzavarásért! A Csúnya, Rossz, Ócska Ceruza”

Toldi Dávidtól: „Máskor ne rágjanak meg, és hagyjatok tévét nézni! Elhúztam Gyöngyösre!!!”

 

Márton Orsolyától:  „Sajnálom, de muszály volt eldugni és írni dolgokat, mert nem foglalkoztatok velem! Slusszkulcs: a tv mögött, lakáskulcs: egy régi cipőben. Agyő!”

Czövek Mónikától: „A viszontlátára! Elnézést kérhetnék a sok bosszantó csínyem miatt, de nem teszem! A családotok talán most megtanulja, hogy a legrosszabb, legpiszkosabb, legrégibb dolgokat is meg kell becsülni. Utóirat: Ne aggódjatok miattam! Elmentem a Csintalan Tárgyak Országába. De vigyázzatok! Ha meghallom, hogy nem becsülitek meg a tárgyakat, visszatérek!”

Czövek Antóniától:

„Eddig csak bosszantottalak,

Most pedig elmegyek.

Szemüveg az akváriumban,

Kulcs a szekrényben.

Ez csak rossz tréfa volt,
Nyugodj meg!
Most pedig elmegyek,
Csáó, viszlát gyerekek!
Ja! És még valami:
Jolánka néni egy kicsit
DILIS!”
Korom Bálint
 Bocsánat a sok galibáért, csak tréfa volt … Isten veletek, Agyonrágcsált Ceruzátok
Borodi Márton
„Na, én elhúztam a csíkot. Ceruza.”
Samuel Detraz
A fogkefe a cipősszekrényben, a jégkrém meg az nyakkendők között.”