Kreatív olvasóprojektek jelentkezését várják a „PHILIPP. Der Lese-Award“ elnevezésű pályázatra:
  • az OMV és a Buchklub (Osztrák Fiatalok Könyvklubja) közös szervezésben hirdeti meg a „PHILIPP. Der Lese-Award“ nevű pályázatot
  • a pályázaton elnyerhető díjat most először ítélik oda nemzeti és nemzetközi projekteknek is
  • négy kategóriából egyre lehet nemzetközi pályázatokkal jelentkezni
  • a beadási határidő: 2010. július 16. (péntek)
  • a díjpályázat védnöke Asli Bayram; az ismert színész- és írónő egyben a zsűri tagja is
  • a pályázat lezárását egy nagyszabású gála kíséri és több mint 100 vonzó nyeremény vár a legjobb olvasási élmény beküldőire
Az OMV, Európa vezető energiaipari vállalata és a Osztrák Fiatalok Könyvklubja ezúttal a legjobb olvasási élményeket keresi és ismeri el a „PHILIPP. Der Lese-Award“ díjjal. A díj elnyerésére olyan projektekkel lehet pályázni, amelyekben kulcsfontosságú, hogy többen, együtt töltsenek időt az olvasással. Négy különböző kategóriában hirdetik meg a pályázatot, ebből az egyikre – „iskolán kívüli projektek” – sok szeretettel várnak nemzetközi jelentkezőket is. A kategória lehetővé teszi, hogy például óvodák, könyvtárak és különböző közösségek is megmérettessék olvasásösztönző programjaikat.
Az olvasási díj az „OMV Move & Help – Olvasással többet elérni” nevű nemzetközi képzési program része. Ez a kezdeményezés a funkcionális analfabetizmus és a súlyos olvasási nehézségek leküzdésére jött létre. Az olvasás napjainkban is változatlanul fontos; a szabadidős tevékenységek számának növekedésével is stabil helye van az életünkben. Mind a gyermekeknek, mind a fiataloknak szüksége van olvasó példaképekre és olvasó partnerekre, akik a betűk világának rejtélyeibe kalauzolják őket.
Az olvasási nehézségekkel küzdők magánéletét és a szakmai továbbjutását is erősen befolyásolják a betűértési problémák. „Azokat az embereket, akik ilyen alapfokú képzésbeli hiánnyal küzdenek, egyre inkább kilöki a munkaerőpiac és nincs lehetőségük továbbképzésre sem. Az „OMV Move & Help“ programja pontosan az ilyen esetek számát szeretné csökkenteni, és a díjjal mind szélesebb rétegeket az olvasásra buzdítani” – mondta Wolfgang Ruttenstorfer, az OMV vezérigazgatója.
Internet: www.buchklub.at