Gyermek rajzverseny Magyarországon: A United Colors of Benetton és a Budapesti Olasz Kultúrintézet együttműködésében létrejött kezdeményezés célja a művészet és a kreativitás népszerűsítése a fiatalok között.

A Benetton és a Budapesti Olasz Kultúrintézet által szervezett gyermek rajzverseny célba ért

Gyermek rajzverseny Magyarországon: A United Colors of Benetton és a Budapesti Olasz Kultúrintézet együttműködésében létrejött kezdeményezés célja a művészet és a kreativitás népszerűsítése a fiatalok között.

A projekt körülbelül egy évvel ezelőtt vette kezdetét, amikor  Luciano Benetton Szófiában választhatta ki a legszebb rajzokat.

Az esemény  folytatásaként most április 5-én Budapesten, immár második alkalommal került sor a rajzverseny ünnepélyes díjkiosztójára, a budapesti Fashion Streeten található üzletben (1052, Budapest, Bécsi u.5., Deák F. Sarok). Az ünnepség 17 órakor kezdődött, melyen a résztvevő gyermekeket 1000 kis ajándékkal lepték meg a szervezők.

„Az évszakok színei Magyarországon” rajzversenyen összesen több mint 800 diák vett részt az ország különböző általános iskoláiból (13 éves kor alatt), melyen lehetőségük nyílt kifejezni kreativitásukat, szabadon kiválasztva a mű elkészítésének technikáját. Az 5 díjazott rajz a több száz alkotással együtt a Benetton budapesti üzleteiben (Fashion Street, MOM Park, Arena, Mammut) tekinthetőek meg.

A zsűri által felajánlott díjak: Az 1. helyezett számára (Kolma Eszter, 9 éves) egy olaszországi utazás a Benetton székhelyére egy szülő kíséretében, a további négy helyezett számára pedig (Tiszóczki Korina, 11 éves; Vincze Dávid 7 éves; Daragó Norbert, 13 éves; Bencsik Eszter, 13 éves) a Benetton üzleteiben beváltható vásárlási utalvány.

A Benetton Group kezdeményezésének célja a gyermekek spontán művészeti önkifejezésének ösztönzése, illetve a színeken keresztüli gyermeki világba való betekintés, melynek köszönhetően a rajzpályázat folytatódni fog más dél-kelet európai országban is. Hamarosan Szarajevóban, Ljubljanában, Zágrábban és Belgrádban is megrendezésre kerül a rajzverseny a Benetton és az Olasz Kultúrintézet közreműködésével, melyért ezúton is köszönet jár.