A mesék és a szép rajzok kedvelőinek szól a Szentendrei Képtár május 8-tól látogatható új tárlata. A Képes mesék – Mesés képek című kiállításon Rényi Krisztina meseillusztrációit és festményeit tekinthetik meg az érdeklődők. Rényi Krisztina a nyolcvanas évektől folyamatosan illusztrál és azóta számos díjat gyűjtött be munkáival. Az ő rajzai tették még színesebbé és vonzóbbá Feuer Mária Sárkánymeséjét, Békés Pál A Félőlény című kötetét és Benedek Elek 1998-ban újból kiadott Táltos Jankóját, melyért 2000-ben az IBBY (International Board on Books for Young People – Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa) Honour List díjjal tüntette ki.
A kiállításhoz számtalan program kapcsolódik, melyek valószínűleg még varázslatosabbá teszik a látogatást a – fő közönségnek számító – gyerekek számára. Állandó része a tárlatnak az Olvasósarok, ahol a kiállított rajzok másolatai segítségével mesélhetünk a gyerekeknek, vagy a nagyobbak akár saját maguknak is, de „időszaki” programok közül is választhatunk. Így május 9-e vasárnap délután Mesedélutánra, utána pedig kézműves foglalkozásra, várják a gyerekeket, és ez nem lesz másképp a Gyereknapon (május 29.) és a Múzeumok Éjszakáján sem (június 19.).

Ha Ön is szeretne résztvenni a különleges programokon és látni Rényi Krisztina rajzait, játsszon a Fidelióval és nyerjen két belépőt a kiállításra!

Képes mesék – Mesés képek; Rényi Krisztina meseillusztrációi és festményei

Szentendrei Képtár

Nyitva: május 8-tól július 4-ig