Eva Montanari (Foto: http://www.altarimini.it)

Az illusztrátorképző tanfolyam/műhely, melyet az Olasz Kultúrintézet a sarmedei Nemzetközi Illusztrátor Iskolával együttműködve szervez, mindazoknak szól, akik
vonzódnak a gyermekeknek szóló illusztrációk világához,
szeretnek rajzolni és a mesék világáról álmodozni,
a képalkotás új technikáit akarják elsajátítani,
vagy egyszerűen csak hobbiból szeretnének megismerkedni az illusztrálás világával

A kurzus témája: A látható városok – story-board

Italo Calvino irodalmi alapötletéből kiindulva és filmrészletek vetítésével történő vizuális ösztönzés segítségével a tanulók elkészítik első vázlataikat, megteremtik a háromdimenziós teret, amelyben életre kelnek saját fantáziájuk szereplői, és végül a kétdimenziós fehér lapon megelevenedik egy történet.

A kurzus célja:

A tanuló vezetése saját képességei hasznosításában, valamint saját, egyéni stílusának kidolgozásában.

A kurzust Eva Montanari, a számos országban publikáló illusztrátor, a sarmedei Nemzetközi Illusztrátor Iskola tanára vezeti.

Sarmede, a kis venetói község, amely “meseország” néven is ismert, Európában mint a cseh Stepan Zavrel alapította Nemzetközi Illusztrátor Iskola székhelye vált ismertté. Továbbá itt rendezik az iskolával azonos nevű kiállítást, amely a különböző kultúrák gyermekkönyv-illusztrációit mutatja be azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet e művészi kifejezésmód értékére és fontosságára.

(Bővebb információ: www.sarmedemostra.it)

Helyszín: Olasz Kultúrintézet

Időpont: 2012. június 11-15.

Órarend: 9:30 -18:00 (ebédszünet 12:30 – 14:00)

Szükséges eszközök: ragasztó, olló, radír, szénradír, ceruzaradír, hegyező, papírvágó, papírcellux, különböző puhaságú ceruzák, egy vastag hegyű ceruza vagy szén, A3-as vázlatpapír, közönséges papír, képzőművészeti – és illusztrált könyvek.

Részvételi díj:30.000 Ft.

A kurzus minimum létszáma 15 fő, maximum létszáma 25 fő.

Nyelv: olasz és/vagy angol, szükség esetén magyar nyelvű tolmácsolás kérhető

A tanfolyam végén látogatási igazolást kapnak a hallgatók.

További részleteket és információkat a részvétel feltételeivel  kapcsolatban az Olasz Kultúrintézet honlapján lehet találni : www.iicbudapest.esteri.it