Nagyszabású adománygyűjtést indít a Nemzeti Táncszínház

Az tíz nap fontos része a színház életében eddig egyedülálló, nagyszabású kezdeményezés, amelyen 10 nap alatt 10 szervezet részére gyűjtenek adományokat. Ehhez különböző szervezeteket, alapítványokat választottak ki. Van köztük anyaotthon, hajléktalanokat segítő alapítvány, gyerekkórház, magányos időseket, nagycsaládokat támogató szervezet, valamint állatmenhely is.

Az adományokat a Nemzeti Táncszínház épületében lehet leadni (I. kerület Színház utca 1-3. Budai Vár), az épület nyitva tartási ideje alatt a recepción, nyitva tartási időn kívül a művészbejárónál lévő portánál.  A szervezeteknek leginkább a következő típusú adományokra van szükségük: meleg ruha, tisztítószerek, tisztálkodási szerek, játékok, tartós élelmiszerek, állateledel.

Az akció már a december elsejei indulás előtt sikeresnek ígérkezik, több cég jelezte, hogy részt venne az adományozásban.
Procter&Gamble is csatlakozott a kezdeményezéshez. Összesen több, mint 13 millió forint értékben adományoznak Ariel és Tide mosószereket, Pampers pelenkákat és tisztítókendőket, valamint Pantene hajápoló termékeket a rászorulóknak.

A szervezetek által leadott adománylistán a tisztító- és mosószerek mellett szerepel többek között gyerekjáték és gyerekruha is. A kicsiknek könyvet a szintén tízéves Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirat ajánlott fel. A felnőtteket a Magvető és az Athenaeum Kiadó látja el olvasnivalóval.