A Mesélj mindennap! kampány keretén belül a Médiaunió mesekönyvgyűjtést szervez, hogy minél több emberhez eljusson a mesélés, a mesehallgatás öröme. Az összegyűjtött könyvek decemberben indulnak vándorútra az országban, hogy új gazdáikra leljenek. A könyveket bárki hazaveheti, olvasgathatja, az egyetlen kérés, hogy senki ne szakítsa meg a láncot, hanem hagyja el a könyvet újra, hogy mások is rátalálhassanak!

A Médiaunió a Mesélj mindennap! kampány keretén belül arra buzdít mindenkit, hogy gyűjtse össze egykori kedvenc mesekönyveit, melyek talán már a padláson porosodnak vagy éppen kidobásra várnak, és indítsa őket útnak, hogy más családokban is örömet szerezzenek. Ezek a könyvek egykor bizonyára nagyon sokat jelentettek olvasóiknak, hiszen amellett, hogy kedvesek számukra történeteik, az az értékes idő semmivel sem pótolható, melyet a szüleikkel, testvéreikkel vagy éppen a nagyszüleikkel töltöttek egy-egy mesedélután alkalmával. Miért ne vihetnének ezek a könyvek mások otthonába is örömteli perceket?

Nem kell mást tenni, mint összegyűjteni otthon a fölösleges mesekönyveket, és elvinni őket december 7-ig bármely hétköznap 11 és 17 óra között a Médiaunió Alapítvány címére: 1137 Budapest, Pozsonyi út 43., I. em. 1, 29-es kapucsengő.

Az összegyűjtött könyvek többé nem árválkodnak otthon a könyvespolcok hátsó sorában, hanem a gyűjtés befejezése után útnak indulnak az ország legnépszerűbb vagy épp legmeglepőbb helyeire – legyen az kávézó asztala, mozi vagy épp egy metró ülése –, hogy minél több gyermeknek és gyermeklelkű felnőttnek szerezzenek örömet. Az egyetlen kérés, hogy a talált könyvet senki ne tartsa meg örökre, hanem miután kiolvasta, hagyja el ő is, tegye le egy parkban vagy akár a buszon, hogy mások is rátalálhassanak.

A programról további információt a www.meseljmindennap.hu oldalon talál.