A gimnáziumi diákok olvasási készségeinek fejlesztése érdekében Bölcs diákok néven internetes vetélkedő indul Erdélyben.

A 2012 júniusáig tartó versenyt az erdélyi Communitas Alapítvány és a magyaroktatas.ro portál szervezi. Mihályfalvi Katalin projektfelelős elmondta: céljuk az, hogy a megmérettetés alkalmával a diákok felismerjék a különböző tudományok területéről származó információk közötti összefüggéseket.
A Krónika és a Szabadság című erdélyi napilapok által idézett projektfelelős szerint a tavaly első alkalommal megrendezett vetélkedő sikerén felbuzdulva most többfordulós versenyt szerveznek. A tanulóknak könyveket kell elolvasniuk, majd élményeik alapján különböző kreativitást ösztönző feladatokat kell megoldaniuk.
A szervezők azt szeretnék, hogy a gyerekek a világhálót ne csak közösségi oldalak böngészésére és az azonnali üzenetküldést szolgáló programokért használják, hanem gyors és hasznos információk szerzésére.
A tavalyi verseny keretében a kontinensekről kellett információkat gyűjteniük a résztvevőknek, az idén különböző történelmi korszakokról kell olvasniuk. Négy-öt fős csapatok nevezhetnek be, amelyek összesen négy fordulóban és a döntőben mérhetik össze tudásukat. A legjobb nyolc csapat egyhetes nyári táborozást nyer.