A Csodaceruza pályázati felhívására 78 pályázatíró küldte el meséjét, ezek közül választotta ki az első három helyezettet a Csodaceruza Szerkesztősége.

A pályázatra szabadon választott témával jelentkezhettek az alkotók, a kiírás szerint 3-8 éves gyermekeknek szóló meséket, verseket küldtek, 1000-5000 karakter terjedelemben.

Kevés olyan pályamű érkezett, amelyik nem felelt meg a pályázati kiírásnak, a mesék-versek közül nagyon sok akár rögtön közölhető. A Csodaceruza Szerkesztőségének a pályázati kiírással az volt a célja, hogy felkutassa azokat a meseírókat, akik szívesen írnak gyerekeknek. Bízunk benne, hogy a lap hasábjain a legjobb írásokat a gyerekek is olvashatják. (A meséket honorárium ellenében közöljük, a közlés előtt felvesszük a pályázókkal a kapcsolatot.)

A Csodaceruza pályázat nyertesei:

1. díj: Máté Angi: Az emlékfoltozók (mese) – 150 000 Ft

2. díj: Menyhért Anna: Mérges nudli (mese) – 100 000 Ft

3. díj: Vesztl László: Barifogta farkas (mese) – 50 000 Ft

Szeretettel várjuk Önt is 2011. június 15-én 17 órakor az Írók Boltjában (1061 Budapest, Andrássy út 45.), ahol meghallgathatja a díjazott meséket. Az eseményen összefoglaljuk a szerkesztőség véleményét a beérkezett pályaművekkel kapcsolatban.

Sándor Csilla
főszerkesztő