Már délelőtt 11 órakor elfogyott az összes belépőjegy a Magyar Mese Ünnepére a Millenárison – kívánhat-e többet egy olyan kezdeményezés, amelyik hosszú távú célokat tűzött ki maga elé? Bátky András, az ötletgazda, a rendezvény megálmodója és Molnár Éva, a Millenáris gyerekprogram-szervezője színes programmal várta a családokat. Sok-sok íróval és illusztrátorral, és több mint ezer részvevővel ünnepelhettük ma a magyar mesét. Szinte felsorolni is nehéz, hogy ki mindenki jött el erre a napra. A meghívott írók közül Bartos Erika volt a legnépszerűbb, de szerencsére a többi író is telt ház előtt olvashatta fel írásait. Jelen volt többek között Marék Veronika, Lackfi János, Czigány Zoltán, Berg Judit, Menyhért Anna, Nádori Lídia, Nyulász Péter, Kukorelly Endre, az illusztrátorok közül pedig Paulovkin Boglárka, Rofusz Kinga, Szalma Edit, Kun Fruzsina, hogy csak néhány nevet említsünk.

Felolvasásra nem mindenkinek jutott idő, sokan csak bemutatkoztak és válaszoltak Lukácsházy Győző kérdéseire. A gyerekek belelapozhattak a könyvekbe, és a gyermekirodalmi folyóiratokba, megtekinthették az illusztrációs kiállítást a galérián, kézműveskedhettek, táncolhattak, zenét hallgathattak…
A Magyar Mese Ünnepe után sem unatkozunk, áprilisban lesz a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Gyermek(B)irodalom programjaival, májusban pedig a VII. Gyermekirodalmi Fesztivál és Vásár. Mindkét programnak a Millenáris ad otthont.