Nagy Dia illusztrációja

Újból a Petőfi Irodalmi Múzeum adott otthont az Aranyvackor díjátadó ünnepségének, de az idei program kibővült egy háromnapos rendezvénnyel is, melynek az első két napja sikeresen zárult. Csütörtökön megtudhattuk azt is, hogy kik azok a szerencsés alkotók, akiknek a könyvkiadók a díjakon kívül könyvkiadási ígéretet tettek.

A Csodaceruza Nagy Diának, Vajda Évának és Bodonyi Panninak adott át különdíjat, akikkel hamarosan interjút is olvashatnak weboldalunkon.

Pénteken Berg Judit és  Paulovkin Boglárka remek előadását hallgathatta meg a közönség, majd kerekasztal-beszélgetések formájában kaphattunk képet a gyermekirodalom oktatásáról, a kötelező olvasmányokról. Lackfi János színes, érdekes előadást tartott arról, milyennek látja az irodalomtanítás helyzetét, és sok-sok példát bemutatva kifejtette azt is, milyen lehetne egy izgalmas magyaróra. Aki a gyermekkönyvnapokra látogatott, nem bánta meg. A Gyermekkönyvkiadók Egyesülése és ezen belül különösen a Pagony a közönség tudtára adta, a gyermekkönyvkiadás izgalmas korszakába érkezett. Ha eddig az olvasók keresték a jó könyveket, mára egy kicsit megfordult a helyzet: a kiadók indultak el az ifjú olvasók keresésére. A pedagógusok, kutatók, könyvtárosok, óvónők ebben lehetnek partnerek.
Dicséret illeti a szervezőket, hiszen sok munkát fektettek abba, hogy sikeressé tegyék a rendezvényt. A Magyar Gyermekkönyvkiadók Egyesülése bebizonyította, képes arra, hogy megszólítsa a közönséget. Gratulálunk a rendezvényhez!