Idén ősszel hatodik alkalommal indul országjáró körútjára ÖKO Panna és ÖKO Palkó, a szelektív hulladékgyűjtés két hőse, hogy megmutassák a legfiatalabbaknak, hogyan válhatnak ők is a környezetük védelmezőivé. Az eddigi több mint félezer előadáson 30 000 gyerek vett részt – ma a szentendrei óvodások és iskolások láthatták a darabot.

A Hajnal című mesejáték az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. szelektív hulladékgyűjtési oktatóprogramjának legfiatalabbakat megcélzó előadása. A darab, melynek előadói a Maskara Társulat hivatásos színészei, kifejezetten óvodás közönség számára készült. Az előadássorozat célja, hogy már kisgyerekkorban kialakuljon a környezettudatos szemlélet, és a legkisebbek számára is természetessé váljon a hulladékok különválogatásának gyakorlata.

Ez a hatodik alkalom, hogy a mesejáték országos turnéra indul, a társulat az elmúlt öt évben több mint félezer előadást tartott, 30 000 gyerek részvételével. A gyerekek nemcsak nézői, hanem résztvevői is az előadásnak, így könnyen és játékosan vésődik be minden, amit a különböző színű gyűjtőedényekről tudniuk érdemes. Bár a darab a kicsiknek szól, azért a nagyok is tanulhatnak belőle, hiszen az ÖKO-Pannon üzenete a sok ezer gyermeken keresztül sok ezer szülőhöz is eljut.