A Hagyományok Háza új, hangzómellékletes népmeseválogatás-sorozatot indított a mesehallgatás, a meseolvasás és a mesemondás népszerűsítésének együttes szándékával.
A Hallgasd – Olvasd – Mondd! elnevezésű sorozat első kötete a című, 21 mesét tartalmazó hangzómellékletes kiadvány.
Megmutatjuk, hogyan lehet az olvasmányból (a magyar mesemondás hagyománya szerint) élőszóval elmondott történetet alkotni, mindezt rendhagyó módon, a szöveg és az elhangzó mese összevetésének lehetőségével. Mesemondóknak és mesét tanító pedagógusoknak, könyvtárosoknak, valamint szülőknek, nagyszülőknek és gyermekeknek egyaránt ajánljuk kiadványainkat!
A huszonegy mesét a hagyományos magyar mesemondás stílusában Bukovics János, Dóra Áron, Fábián Éva, Klitsie-Szabad Boglárka, Kovács Marianna és Soós Emőke mondja el.
A kötetben dr. Sándor Ildikó szakmai utószava, a régies és tájszavak jegyzéke, a népmesék forrásmegjelölése és tipológiai besorolása, valamint a mellékleten hallható mesemondók bemutatása is segíti az olvasót.
A bemutatón a kötetet Gombos Péter egyetemi docens (SZIE) ismerteti, Ráduly János gyűjtéséből Fábián Éva és Kovács Marianna mond egy-egy mesét.