– NYITÓESEMÉNY –

A barátaiddal remek csapatot alkottok és készek vagytok összemérni a tudásotokat és a kreativitásotokat más csapatokkal? Akkor gyertek és játsszatok velünk a Magyar Gyermekirodalmi Intézet vetélkedőjén, hogy értékes ajándékokat nyerhessetek!

Február 3-án, szombaton délután 4 órától gyerekkönyvszerzők, költők, írók, illusztrátorok részvételével izgalmas vetélkedőt szervezünk 6-12 éves gyerekeknek a Virányosi Közösségi Házban. Február 2-ig jelentkezzetek az mgyintezet@gmail.com emailcím-en.

A játék 6 feladatból áll, amelyekben a gyerekek irodalmi ismereteiket, kreativitásukat, fantáziájukat hívhatják segítségül. A meghívott alkotók zsűrizik majd a feladatok megoldásait. Minden, a játékban részt vevő gyerek ajándékban részesül, a legjobb csapat a főnyereményt viheti haza.

A rendezvény ingyenes, belépőként kérjük, hogy mindenki hozzon magával egy ajándékba adható gyerekkönyvet!

Hogy miért? Mert február 14-én idén is, immár hatodik alkalommal, meg szeretnénk ünnepelni a Könyvajándék Napot. Ez az a nap, amikor mindenkit arra buzdítunk: adjon egy könyvet ajándékba egy gyereknek!
Idén a Magyar Gyermekirodalmi Intézet a budapesti 12. kerületi Virányosi Közösségi Házzal együttműködve népszerűsíti a Könyvajándék Nap üzenetét.

Február 3-tól 14-ig ezen a helyszínen ajándékba adható, jó állapotú, nem rég megjelent gyerekkönyveket gyűjtünk. Az összegyűlt adományokat a beregszászi Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének juttatjuk el.
Február 3-án tehát a Könyvajándék Napra készülünk! Készüljetek Ti is, és hozzatok egy gyerekkönyvet ajándékba.

Az eseményre mindenkit szeretettel várunk!

A Virányosi Közösségi Ház és a Magyar Gyermekirodalmi Intézet közös rendezvénye
Időpont: 2018. február 3. szombat, 16.00 – 18.00
Helyszín: Virányosi Közösségi Ház, Budapest, 1125, Szarvas Gábor utca 8/c.