Tegnap délután nyílt meg a 88. Ünnepi Könyvhét.  A központi rendezvény a budapesti Vörösmarty tér, de a fővárosban és vidéken is számos helyszínen lehet a könyvújdonságokkal és alkotóikkal találkozni.

Nagy örömünkre számos olyan szerzőnek és illusztrátornak is jelent meg könyve, akiket a Csodaceruzából is jól ismerhetünk.

Folytatódik például a Móra Klassz sorozata, amelynek tervezője Herbszt László, aki lapunk megjelenésének előkészületeiben is aktívan részt vesz. Külön öröm, hogy tegnap este a sorozat terveiért Szép Magyar Könyv elismerésben is részesült. Gratulálunk!

A Klassz sorozat következő darabja Robin Hood története, Mándy Iván átdolgozásában. Keressétek a Móra standján!

 

Folytatódik a Buda és Vince-sorozat, amelyet Baár Tünde írt és Bakos Barbara illusztrált. A könyv címe: Imádom a nyarat! Reméljük, ti is!

 

Fellinger Károlynak ismét megjelent, ám ezúttal két nyelvű, angol-magyar kiadásban A kincsesláda című mátyusföldi mesegyűjteménye. Schall Eszter illusztrátort pedig számtalan más munkájával is megörvendeztette már a Csodaceruza olvasóit. Az Ab Art kiadó gondozásában jelent meg ez a kötet is.

 

Nagyon várjuk már, hogy olvashassuk a remek szerzőpáros, Ijjas Tamás és Lackfi János tollából a világ leggonoszabb meséit! Hát még, hogy lássuk Molnár Jacqueline illusztrációit! A Móra kínálatában keressétek ti is!

 

Izgalmas olvasmánynak ígérkezik Miklya-Luzsányi Mónika Cília árnyai című regénye a nagyobbaknak a Móra kiadó gondozásában. A kötethez Bölecz Lilla készített nagyon szép és nagyon stílusos illusztrációkat, akinek mi a Csodaceruzánál évek óta nagy rajongói és drukkerei vagyunk. Hajrá Lilla!

Nagy Diána ismét egy lapozóval jelentkezett a legkisebbeknek, amely ezúttal a mesehősöket mutatja be. Keressétek a Csimotánál!

 

Mi a korábbi verzióját is szerettük ennek a kötetnek, amelyet Szántói Krisztián illusztrált. Most a Csimota gondozásában jelent meg József története Szokács Eszter tollából, Nagy Norbert illusztrációival. Az igényes kiállítású kötet a Biblia történeteiről szóló sorozat első része.