Minden olvasónknak, aki 2014. január 21-éig előfizet a Csodaceruzára, az alábbi foglalkoztató könyvet küldjük ajándékba:

varazs

 

A könyvről:

mezok

Váradi Emese–Cserép Szilvia: A mezők varázsa
Ha a színes növényekkel festeni akarsz, vajon sikerül-e? Igen is, meg nem is. Lapozz bele a könyvbe, és meglátod.
Bár a növények, a fák levelei és termései, a virágok szirmai színesek, nem mindegyikkel lehet festeni, csak azokkal, amelyek tartós a színanyagot adnak.
Miképpen találhatunk rá ezekre a festékekre és hogyan dolgozhatunk ezekkel órán, szakkörön, szabadidőnkben – erre ad kézzel fogható, gyakorlati választ foglalkoztató könyvünk, amelyben együtt van jelen az alkotás izgalma, kalandozás az elfeledett mesterségek és anyagok világában és egy csipetnyi tudás.
A könyv minden egyes hónapban, egy-egy újabb kis tárgy létrehozását segíti. Eközben játékos formában a hagyományos technikákkal is megismerkedhetnek az olvasók, a könyv használói.
Aki ősszel még harci díszekben pompázva küldött titkos anyaggal írt üzeneteket barátainak, az ünnepek felé közeledve, saját keverésű festékkel készíthet üdvözlőlapot szeretteinek.
A tavaszi hónapok oldalait felütve egyedi festésű fonalakból fonhat karkötőt, komponálhat tojásmozaik-képet az alkotó kedvű olvasó, vagy éppen képzeletbeli utazást tehet egy németalföldi festékmalomban.
A nyár közeledtével pedig többek között egy ősi kínai mesterség titkaiba nyerhetünk bepillantást.
A kis vegyészek sem maradnak munka nélkül: kezük alatt változik az anyag és az olyan tankönyv ízű fogalmak, mint a „kémhatás” vagy éppen az „indikátor” az alkotás folyamatában nyernek „természetes” értelmet.
A tizenkét fejezetre osztott, gazdag tartalmú, érdekességekkel teli könyv otthon, családi körben illetve szakkörökben, iskolai körülmények között is egész évben használható.